15 lelijke eendjes onder de series

by • March 25, 2015 • SeriesComments Off on 15 lelijke eendjes onder de series4478

Suits. Breaking Bad. Game Of Thrones. Borgen. Homeland. Fargo. Mad Men. Forbrydelsen. Nog meer spotlights voor deze rakkers en ze moeten zich in gaan smeren met factor 50. Zelfs mensen die niet hele dagen manisch series weg zitten te timmeren, weten dat Carice van Houten schittert in dat ene HBO spektakelstuk, Don Draper maar hoeft te knipogen om de mooiste freule uit de bar op z’n hotelkamer te krijgen en ze niet veel lelijker komen dan het kind van Carrie Mathison (kannonuh, wat is die lilluk). Volkomen logisch natuurlijk, want het zijn ook stuk voor stuk absolute moetkijkers. Het zijn de Ontdekking Van de Hemelen, de De Vliegeraars en De Avondenenenen op seriegebied. Ontegenzeggelijk.

Maar er is nog zoveel meer moois, mensen! Hoogstandjes die over het algemeen niet op maandagochtend bij de koffiezetautomaat worden besproken. Meesterwerken waar op Twitter en Facebook nauwelijks iemand lyrisch over schreeuwt. Het zijn de lelijke eendjes, de ondergeschoven kindjes van serieland. Daarom hierbij een gebroken lans voor vijftien series die wat mij betreft wat meer bejubeld en bewierookt mogen worden, dan tot op heden het geval is. Komen ze!

 

Romanzo Criminale

 

Romanzo Criminale (Canal Plus, 2008)

Waarom met vrienden een Whatsappgroepje beginnen over mooie auto’s en lekkere wijven, als je ook met harde hand kunt heersen over Rome en alle auto’s en vrouwen kunt kopen die je wilt? Maar dan smaakvoller en in het Italiaans.

 

 

spoils of babylon

 

The Spoils Of Babylon (IFC, 2014)

De zesdelige serie is een verfilming van een niet bestaand boek door een zelfs nog minder bestaande schrijver. Het vertelt het verhaal van Jonas Morehouse, die het lekker doet in de olie en een manier probeert te bedenken hoe hij al zijn verdiende knaken gaat verdelen onder z’n kroost.

 

 

 

Shameless

 

Shameless (Showtime, 2011)

Een soort Roseanne 2.0, maar dan 100 keer vetter. 100 keer vetter dan Roseanne, kan dat dan? Ja, dat kan.

 

 

 

top boy

 

Top Boy (Channel 4, 2011)

In de Bijlmer zonder vader opgroeien en met een moeder die permanent de weg kwijt is, maar dan in Londen.

 

 

 

Gomorra

 

Gomorra (Sky Atlantic, 2014)

Hebben ze in Sicilië de Cosa Nostra, in Napels wordt dat zooitje ongeregeld geschaard onder de naam Camorra. In 2006 schreef Roberto Saviano een boek over deze koningen van afpersing, drugshandel en spierballenrollerij en deze diende als blauwdruk voor 12 afleveringen heerlijke rauwe ellende.

 

 

Halt And Catch Fire

 

Halt And Catch Fire (AMC, 2014)

Samen met computerbouwer Gordon Clark en software wizkid Cameron Howe rolt Joe MacMillan de mouwen op in een poging te komen tot de nieuwe definitie van de personal computer. Geen enkele methode wordt geschuwd. Spionage, manipulatie, afpersing, Joe heeft het allemaal in z’n repertoire en dat maakt Halt And Catch Fire tot een ware page turner.

 

 

The Honourable Woman

 

The Honourable Woman (BBC, 2014)

Nessa en haar broer Ephra Stein staan aan ‘t roer van de wapenfabriek van hun overleden vader. Een Joodse vader wiens bommen ook met enige regelmaat in de drukbevolkte gebieden van Gaza gedumpt werden. Om het familiekarma nog een beetje recht te proberen trekken besluit Nessa haar steentje bij te dragen aan de verbroedering van Israel en Palestina. Al snel wordt echter duidelijk dat het runnen van een bedrijf iets anders is dan de idealistische strijd voor peace, love and understanding.

 

Braquo-saison-2-poster

 

Braquo (Canal Plus, 2009)

Braquo’ is met politieagenten, maar dan hele foute. Ze dienen op zich de burger wel, alleen de manier waarop is niet helemaal volgens het boekje. Gelukkig maar, anders zou het een saaie bedoeling worden. Ook is het lekker Frans. Oui, oui, oui!

 

 

Manhattan

 

Manhattan (WGN America, 2014)

Als je in the middle of nowhere een beetje aan een massavernietigingswapen gaat zitten knutselen, dan wil je natuurlijk wel ‘s avonds thuiskomen in een crib waar een warme prak op tafel staat. Ook de vrouwen van de bèta-wetenschappers mochten daarom mee, maar die liepen vervolgens alleen maar te geilen op al die afgetrainde militairen die het kamp moesten bewaken tegen ongenode gasten. Je voelt het al aankomen, daar zit een leuk verhaal in. Dat verhaal is Manhattan.

 

Masters Of Sex

 

Masters Of Sex (Showtime, 2013)

Een soort Mad Men, maar dan met dildo’s en vibrators. Meer kan ik er niet van maken.

 

 

 

 

the red road

 

The Red Road (Sundance Channel, 2014)

Ik wil hier verder niks zeggen over vrouwen en autorijden, maar het is er wel weer één met tetten die op een schemerige avond op een afgelegen zandweggetje een jongen aanrijdt. De vrouw heet Jean en met de hit and run brengt ze haar man Martin, de sheriff van een fictief dorpje net buiten New York, in een zeer lastig parket.

 

 

 

Wentworth

 

Wentworth (TVNZ, 2013)

Bea heeft zich niet helemaal gehouden aan de regels die we met elkaar hebben afgesproken. Kut voor Bea, want nu moet ze de gevangenis in. In de gevangenis zitten ook nog allemaal andere vrouwen. Gelukkig voor Bea, want als ze daar met alleen maar kerels had gezeten dan was het helemaal een pittige bedoeling geworden. Heeft ze in eerste instantie nog een beetje problemen om d’r draai te vinden, met het verstrijken van de tijd wordt haar positie binnen de Wentworth Correctional Facility sterker en sterker.

 

The Divide

 

The Divide (We, 2014)

In de gevangenis zit een man die is veroordeeld voor de moord op een heel gezin. Dat is me nogal wat. Helemaal omdat de man zélf beweert dat hij niks met het hele bloedbad te maken heeft. Advocaat in opleiding Christine is niet vies van een uitdaging en gaat op zoek naar nieuw bewijs dat de hele zaak in een ander daglicht kan zetten. Maar is dit bewijs er wel? Heeft de man écht niks op z’n kerfstok?

 

love/hate

 

Love/Hate (RTE One, 2010)

Heeft de IRA eindelijk haar wapens neergelegd, maken Johny Boy en z’n mannen er een dolle boel van in Dublin. Met harde hand regeren ze de straten in een poging aan het hoofd te blijven van de criminele voedselketen.

 

 

 

kingdom

 

Kingdom (DirecTV, 2014)

Soort familiedrama in een free fight sportschool. Ja, afgetrainde verrotschoppers hebben ook zo hun problemen in huishoudelijke sfeer hoor.

 

 

 

 

Voel je vrij om dit even op je Facebook te slingeren. Je vrienden zullen je er eeuwig dankbaar voor zijn. Vooral de werkloze. En ik ook natuurlijk. Ook niet onbelangrijk.

sharing is caring

Related Posts

Comments are closed.