A Case For Annika Bengtzon

by • November 4, 2014 • 7, Ellende, Series, SpannendComments Off on A Case For Annika Bengtzon5459

Afgelopen week kreeg ik een Whatsappje. “Lekker belangrijk”, hoor ik je denken, “Ik krijg iedere dag wel een Whatsappje en daar zie je mij toch ook niet over opscheppen?”. Daar heb je een punt maar, de afzender van dit specifieke bericht vond het van belang mij te melden dat die Annika Bengtzon een lekker damhert was en dat hij graag het Zweedse equivalent van een rol beschuit met haar weg zou blaffen. Ik had geen idee wie die Annika precies was, maar je zult begrijpen dat mijn interesse direct gewekt was.

 

Lezen zonder te bladeren
Annika Bengtzon bleek de hoofdpersoon uit een boekenreeks van de Zweedse schrijfster Liza Marklund en zoals dat vaak gaat met boeken, is deze reeks dus ook verfilmd. Prettig voor mensen zoals ik, die boeken voornamelijk gebruiken om de eetkamertafel waterpas te krijgen. Annika verslaat de misdaad voor de krant. Een soort van John van den Heuvel, maar dan lekker. Ze is daar nogal gedreven in en dat vinden ze thuis niet altijd even leuk. Per ‘aflevering’ (het zijn eigenlijk meer films) lost ze een moord op en probeert ze er aan het thuisfront ook nog een punt aan te breien.

Zweedse schone
Is Annika een soort Birgitte Nyborg? Nee, natuurlijk niet! Een Saga dan? Niemand rockt een leren broek zo meesterlijk als Saga. En nee, ze is bij lange na niet zo verknipt als Sarah Lund. Neemt niet weg dat als je een sucker bent voor het Nordic noir genre, je in Annika voor een uurtje of negen weer een prima metgezel hebt tijdens de koude herfstavonden.

Gumstarr Scores 8-– 2012 – 2012
– 1 seizoen
– Hoedunnit? Wie? Zeg dan!
– 90 minuten per aflevering

sharing is caring

 

 

Related Posts

Comments are closed.