A Series Of Unfortunate Events

by • January 16, 2017 • 8, Gewoon Leuk, SeriesComments Off on A Series Of Unfortunate Events4340

Misschien ken je ‘t van de dikke boeken die je vader vroeger voorlas voor ‘t slapengaan, misschien zag jij als één van de weinige de ondergewaardeerde verfilming met een onnavolgbare Jim Carrey en misschien zegt de naam Lemony Snicket en zijn Series Of Unfortunate Events je wel helemaal niets. Kan allemaal. Tot welke groep je ook behoort, het is belangrijk om te weten dat Netflix de boekenreeks van schrijver Daniel Handler in een serievorm heeft gegoten. Belangrijk, omdat het mij zou verbazen als jij deze niet helemaal fantastischsuperdeluxegeweldig zou vinden. Dat is ie namelijk. Nogal.

 

Van je familie moet je ‘t hebben
Wat is er nog verschrikkelijker dan je ouders verliezen in een allesverwoestende brand? Je stinkend rijke ouders verliezen in een allesverwoestende brand. Opeens blijk je allemaal familie te hebben waar je het bestaan niet van wist, maar stuk voor stuk hebben ze van de één op de andere dag het allerbeste met je voor. Het overkomt Violet, Klaus en kleine Sunny Baudelaire. Nadat hun ouders ongelukkig om het leven zijn gekomen, worden zij ondergebracht bij de voor hen volstrekt onbekende Count Olaf. Al snel blijkt deze B-acteur alleen maar uit te zijn op het familiefortuin.

Tim Burton verkleed als serie
Soms ga je naar een film, omdat de sixpack van Mark Wahlberg de hoofdrol speelt; soms ga je naar een film, omdat je gewoon even zin hebt in een lekkere slechte, romantische komedie en soms ga je naar een film, omdat de maker een halfgod is. Zo is Quentin Ta…  al genoeg om een kaartje te kopen, blijven de Coen Brothers ondanks die Hail, Caesar! verschrikking een stel eindbazen en gaat er niks boven de sinistere sprookjes van Tim Burton. En laat dat laatste nou precies zijn wat A Series Of Unfortunate Events is, Tim Burton verkleed als serie! Wie goed ging op Edward Scissorhands, Charlie And The Chocolate Factory en Alice In Wonderland gaat ook zo ontzettend smullen van deze. Kijk dan, dit is toch kunst?!


Orgie voor het oog
Het gebruik van kleur, de shots, de composities, bij mijn weten is er recentelijk geen serie uitgekomen die zo belachelijk mooi gemaakt is als A Series Of Unfortunate Events. Okay, The Spoils Of Babylon misschien, maar verder staat deze op eenzame artistieke hoogte. De shots zijn zo vervreemdend dat het soms lijkt alsof je helemaal uit je plaat van de paddo’s tv zit te kijken. Het is bij vlagen net een aaneenschakeling van surrealistische David LaChapelle foto’s. Ja, dat is nogal wat allemaal.

Appeltje voor de dorst
Tuurlijk is de humor hier en daar van bedenkelijk Hans Liberg niveau – Youtube die naam maar eens als je hem niet kent- en blijven acterende kinderen de achilleshiel van elke film en serie, maar het is Lemony Snicket vergeven. Neil Patrick Harris – die blonde van How I Met Your Mother – is een aangename verrassing als Count Olaf, de cameo van Sonny Crockett een mooi konijn uit de hoge hoed en had ik al verteld hoe belachelijk mooi alles eruitziet? Gelukkig kunnen we nog even vooruit, want Netflix heeft al aangekondigd ook de overige negen boeken, verdeeld over twee seizoenen, te gaan verfilmen. Woohoo!

Netflix
– 2017 – 2019
– 3 seizoenen
– Tim Burton verkleed als serie
– 50 minuten per aflevering

 

 

Related Posts

Comments are closed.