After Life

by • March 12, 2019 • 7, Gewoon Leuk, Schuddebuiken, SeriesComments Off on After Life3600

In het voetbal zeggen ze wel eens dat spelers niet moeten zeuren over nieuwe aankopen, omdat je van concurrentie alleen maar sterker wordt. Het begint er zo langzamerhand op te lijken dat deze vlieger ook voor streamingdiensten opgaat. Het gaat natuurlijk te ver om te spreken van een causaal verband, maar sinds Disney en Apple hun nieuwe serieplatforms hebben aangekondigd, lijkt het wel alsof Netflix een tandje of drie heeft bijgeschakeld. Sex Education, Russian Doll en The Umbrella Acadamy waren stuk voor stuk voltreffers en met After Life slingeren ze nu weer een smuller het internet op. Ik kan wel wennen aan dit nieuwe elan. Keep ’em coming, Netflix!

 

Ricky Gervais
After Life is met Ricky Gervais, dus dat is lachen. Minder lachen is dat Ricky’s vrouw dood is. Ricky heeft het daar – logischerwijs – nogal zwaar mee. Om de pijn wat te verzachten heeft zijn vrouw – voor haar sterven – nog wel een opbeurende videoboodschap opgenomen, maar daar wordt Ricky nou niet bepaald een gezelligere kerel van. Hij sjokt bitter, cynisch en zelfdestructief door het leven, maar onder al die somberheid gaat een heel klein hartje schuil.

Lach en traan
Het zijn misschien iets teveel woorden voor een genre, maar als “ik-zou-je-het-liefst-in-een-doosje-willen-doen” een genre was, dan viel After Life in die categorie. Het is een serie die je onafgebroken wilt knuffelen en in het oor fluisteren dat alles wel goed komt. Het is de serie die je bij iedere ontmoeting even in z’n lekkere bolle wangen wilt knijpen. Eigenlijk een beetje zoals die andere Netflix Original, Atypical, dat ook heeft. Als een serie je hardop kan laten lachen én hardop kan laten huilen, dan is ie wat mij betreft geslaagd. Naar het einde fietsen er misschien net iets teveel wandtegelspreuken en moralistische teksten in het script, maar het is Ricky Gervais – tevens geestelijk vader van After Life – vergeven. Zijn nieuwste werk is gedoseerd grappig, zoals alleen de Britten dat kunnen. Hier en daar sijpelt er zelfs een beetje The Office in deze donkere komedie van Netflix. Wat wil je als kijker nog meer?!

Netflix
– 2019 – 2022
– 3 seizoenen
– Het leven van een verbitterde weduwnaar met een klein hartje
– 25 minuten

 

 

 

Related Posts

Comments are closed.