Allegiance

by • March 9, 2015 • Bagger, SeriesComments Off on Allegiance2478

Zonder donker kan het licht zichzelf niet kennen“, zong Typhoon voor een zaal vol schaapachtig kijkende beleidsmakers. Hij had het natuurlijk over de schaduwkanten van onze vaderlandse geschiedenis, maar het is ook zo lekker toepasbaar op series. Zonder tenenkrommers als Empire en Extant zouden we pareltjes als Fargo, Romanzo Criminale en The Spoils Of Babylon namelijk nooit op waarde kunnen schatten. Je hebt nou eenmaal lillukness nodig om schoonheid te kunnen herkennen. In dat licht moeten we NBC dan ook dankbaar zijn dat ze het voor elkaar hebben gekregen om met Allegiance weer iets super ellendig verschrikkelijks de wereld in te slingeren. Eigenlijk heb je aan de verhaallijn alleen al genoeg om te begrijpen dat je deze gewoon links moet laten liggen.

 

Verknipt gezin
Alex is lekker carriere aan het maken bij de CIA. Wat Alex alleen niet weet is dat zijn vader, moeder en zusje bij de Russen op de payroll staan als spion. Hele normale gezinssituatie natuurlijk. Als er op Amerikaans grondgebied een Rus over de kling wordt gejaagd en Alex door de CIA wordt ingezet om uit te vinden wat er allemaal aan de hand is, worden de Russen een beetje nerveus. Dreigend met lijfstraffen die uiteindelijk zullen leiden tot de dood, dwingen ze Alex z’n familie om hem in de gaten te houden. Afluisteraartje in z’n telefoon. Beetje achter hem aanrijden in een onopvallende Buick. Kijkgaten knippen in de krant van gisteren. Dat werk. Oh ja, Alex is ook een soort van hyperintelligent annex paranormaal en z’n zusje doet het met de man die dreigt om zijn familie om zeep te helpen.

Slap The Americans aftreksel
Ik merk dat er tijdens het typen tranen op m’n toetsenbord vallen. Tranen, omdat NBC schijnbaar denkt dat wij zó afgestompt zijn dat we dit soort inferieur kijkwaar in ons leven verwelkomen. In plaats van deze serie kijken, kun je nog beter met Pinksteren bij zo’n woonmall op zoek gaan naar een nieuwe hoekbank. Geflankeerd door je jammerende schoonmoeder. En je drie schreeuwende kinderen. En met allebei je knieën uit de kom. Het is NBC die denkt: “Wat FX met The Americans kan, kunnen wij ook”, maar dat dan blijkt dat ze dat dus helemaal niet kunnen. Ze blijven hangen in de karikatuur van Rusland als het dreigende rode gevaar en Amerika als de grote verlosser. Ze laten hun acteurs teksten uitkramen die je nog niet terug zou vinden in die pocketromannetjes bij de kassa van de Albert Heijn. Het is om te janken en de NBC heeft de wereld een dienst bewezen door zelf de stekker uit deze belediging te trekken. Maar dat is slechts mijn bescheiden mening.

NBC
– 2015 – 2015
– 1 seizoen, want NBC zag zelf ook wel dat niemand op een 2de zat te wachten.
– Een spionnenthriller gone helemaal wrong.
– 50 minuten per aflevering.

 

 

 

Related Posts

Comments are closed.