Bad Sisters

by • September 30, 2022 • 8, Gewoon Leuk, Home, Schuddebuiken, SeriesComments Off on Bad Sisters1308

Ik had in 2015 aan één aflevering van Catastrophe genoeg om Sharon Horgan voortaan als mijn favoriete Ierse actrice te bestempelen. Op zich geen prestatie van wereldformaat, aangezien ik verder nauwelijks Ierse actrices ken, maar toch, met stip mijn favoriet. Inmiddels mag Horgan zichzelf ook uitvoerend producent noemen en voor Bad Sisters krijgt ze daarbij hulp van de makers van New Girl, een serie die alleen al vanwege de casting van Max Greenfield eeuwige roem verdient. Deze nieuwe zwarte komedie van Apple TV+ is een directe kopie van de Belgische serie Clan. Je kunt dat een gebrek aan fantasie noemen, maar na tien afleveringen kan ik zeggen dat ‘beter goed gejat, dan slecht bedacht’ niet voor niks een gezegde is. Als je zin hebt in een donkere, enigszins cynische, Engelse komedie, dan is Bad Sisters de serie voor jou.

 

He’s gotta go!
Grace Garvey is getrouwd met de meest zelfingenomen, manipulatieve gaslighter van het westelijk halfrond. John Paul – zoals de lul in kwestie heet – is een onuitstaanbare blusdeken die iedere vorm van plezier in de kiem weet te smoren. Hij is een parasiet die zich voedt met andermans ellende. En als de ander geen ellende heeft, dan zorgt J.P. daar wel voor. De zussen van Grace zien met lede ogen aan hoe J.P. de hele familie Garvey terroriseert en besluiten dat het welletjes is geweest: hij moet dood. Hands on als de zussen zijn, proberen ze dat varkentje zelf te wassen. maar ze komen er al snel achter dat het nog niet meevalt om iemand om te leggen. Het is natuurlijk ook niet voor niks dat daar op het dark web enorme bedragen voor gevraagd worden. Het is een beroep, een vakmanschap. Het is dat het wat illegaal is, anders hadden ze er in de middeleeuwen vast en zeker een eigen gilde voor opgericht. Met eigen vlag en alles. Uiteindelijk belandt J.P. op zijn rug in een kist, maar hoe dat precies tot stand komt…

De ultieme bloedzuiger
Bad Sisters is geen New Girl. Ik waarschuw maar even. Met zijn cynische, zwarte, Engelse humor is het er eentje in het rijtje Catastrophe, Fleabag en This Is Going To Hurt. Het doet me ook wel een beetje denken aan Good Girls. Vrouwen die in schimmige zaken verzeild raken waar ze de gevolgen niet (helemaal) van kunnen overzien, zijn blijkbaar een goed uitgangspunt voor series. De echte uitblinker van Bad Sisters is echter geen vrouw, maar een man. Claes Bang – eerder al te zien in The Affair, Dracula en The Outlaws – speelt echt de ultieme bloedzuiger. Zelden had ik zo’n bevredigende hekel aan een personage. De karakters in You, Love en Succession zijn er niks bij. Het is maar goed dat J.P. wordt kaltgestellt, anders had ik hem zelf moeten opsporen om hem met zijn ballen aan de hoogste boom te nieten. Echt niet goed voor m’n bloeddruk, die gozer. Heerlijk. Bijna net zo heerlijk als de muziek die door de hele serie is gevlochten. Iemand zou daar een Spotify-lijstje van moeten maken. Ik zou het zelf doen, maar ik heb een kind van dertien maanden, dus ben al blij als ik ergens de tijd vind om een boterham met vlokken naar binnen te schrokken. Gelukkig kon ik ‘s avonds net lang genoeg mijn ogen openhouden om tien afleveringen Bad Sisters te kijken, want dit gaat in december één van mijn favorieten van het jaar zijn.

Apple TV+
– 2022 – 2022
– 1 seizoen
– Donkere
– 50 minuten per aflevering

 

 

 

 

Related Posts

Comments are closed.