Ballers

by • July 29, 2015 • 7, Gewoon Leuk, Schuddebuiken, SeriesComments Off on Ballers3936

Seizoen na seizoen hebben we bij MTV Cribs kunnen zien wat er gebeurt als je educatief gehandicapte rappers en basketballers iedere maand een miljoen dollar zakgeld geeft. Custom slangenleren eetkamerstoelen met de initialen van de bewoner in de rugleuning. Badkamers van uit Toscane overgevlogen marmer, voorzien van een vrijstaand bubbelbad met op de bodem in mozaïek weer die initialen van de man des huizes. Een in house barbershop, zodat er elk moment van de dag in de kappersstoel plaatsgenomen kan worden om vlak voor de wedstrijd het rugnummer in ‘t achterhoofd te laten scheren. Een korps aan grasknippers en heggensnoeiers die 24/7 bezig zijn om alle heggen op het landgoed bij te snoeien, zodat ze op een afstand wel iets weghebben van, inderdaad, de initialen van Zijne Koninklijke Hoogheid. Dit alles uiteraard allemaal onder het toeziend oog van zijn supermodel girlfriend. Zijn ondergetattoeëerde supermodel girlfriend. Zijn met zijn initialen ondergetattoeëerde supermodel girlfriend.

Hele meneer
Het kan natuurlijk voorkomen dat je jezelf een hele meneer vindt, maar dat MTV daar iets anders over denkt. In dat geval zit er altijd nog een camera op je telefoon waar je jezelf compleet belachelijk mee kunt maken. Het meest recente voorbeeld komt van eigen bodem…

Money blowen
Lekker money blowen zodra je je osso uit komt. Wie is er niet gek op? Glen Helder was er in zijn Arsenal tijd een ster in, maar die staat nu tegen minimumloon trommelcursussen te geven aan doorgesnoven Vitesse fans. Het kan verkeren. Misschien was het heel anders gelopen als hij iemand in dienst had genomen die zo nu en dan tegen hem had gezegd: “Hey Glen, je neefje is 13. Wat moet die in godsnaam met een matzwarte Lamborghini Aventador?”. Iemand als Spencer Strasmore in de nieuwe HBO serie Ballers bijvoorbeeld.

Sporten is levensgevaarlijk
Mensen die zeggen dat sporten gezond is hebben waarschijnlijk nooit gezien hoe footballer Spencer Strasmore in zijn Miami Dolphins pakje rond de 20 yard line door vier kerels van 120 kg omver werd gebulldozerd. Spencer kreeg in zijn carrière meer mannen over zich heen dan Tori Black (Dat is een pornoactrice. Heb ik gegoogled. Echt.) en loopt er nu op 43-jarige leeftijd bij als een bejaarde. Kapotte rug, kapotte knieën, kapotte enkels. Spencer heeft de hele bingokaart vol. Door wat verkeerd genomen beslissingen is Spencer verre van financieel afhankelijk en er zal dus gewerkt moeten worden. Hij vindt onderdak bij een bedrijf dat financieel advies geeft aan grootverdieners en Spencer wordt ingelijfd om wat meer footballmiljonairs aan de clientèle toe te voegen. Nou, veel succes daarmee Spenzz.

Entourage the sports edition
Ballers heeft een beetje die Entourage-vibe. Je zou zeggen dat dat een goed ding is, maar Entourage was natuurlijk voor 80% Ari Gold en voor 20% Sloan en laten die nou net níét in Ballers zitten. In plaats daarvan krijg je Dwayne “The Rock” Johnson en ondanks dat hij het best aardig doet, zat ik toch steeds te wachten op het moment dat hij met blote handen de deur van een Nissan Primera af zou rukken om deze als schild te gebruiken tegen een wild om zich heen schietend doodseskader. The Rock blijft voor mij vooral zoveel mogelijk met een ingeolied bovenlijf door het beeld marcheren terwijl er dingen ontploffen en dat krijg ik maar moeilijk uit mijn hoofd. Verder is het vooral veel luchtig vertier waar we met z’n allen niet al te gewichtig over moeten doen. Entourage dus, maar dan met kerels die achter een eivormige bal aanrennen. Lekker voor als je al het nadenken al op je werk hebt gedaan en thuis alleen nog maar vegeterend naar je beeldscherm wil kijken.

Gumstarr Scores 7,5

HBO
– 2015 – 2019
– 5 seizoenen
– Kijken hoe The Rock losgeslagen footballmiljonairs managet.
– 25 minuten per aflevering
sharing is caring

 

 

Related Posts

Comments are closed.