Black-ish

by • December 5, 2014 • 7, Gewoon Leuk, Schuddebuiken, SeriesComments Off on Black-ish3672

Na de Arnolds, de Conners, de Huxtables, de Seavers, de Keatons, de Tanners, de Dunphies, de Banksen, de Bundies, de Taylors en de Crawleys is er met de Johnsons weer een nieuwe familie wiens dagelijkse beslommeringen via de beeldbuis te volgen zijn. Lekker een beetje gluren bij de virtuele buren om te zien hoe zij omgaan met alle ellende die het zijn van een gezin met zich mee kan brengen.

 

Dre’s crib
Dre (niet de dokter) en Rainbow gaan lekker. Hij zet mensen aan het werk bij een groot reclamebureau en zij wroet als chirurg in opengereten lichamen. Ja natuurlijk is ze chirurg, anders zou dat wroeten wel heel erg onverantwoord zijn. Tussen al dat careerbuilding door hebben ze óók nog kans gezien om vier koters in elkaar te knutselen. Die kinderen groeien op in een voornamelijk blanke omgeving, waardoor Dre zich begint af te vragen of zij hun black roots wel genoeg meekrijgen.

Zorgelijke ontwikkeling
In Amerika heeft – voornamelijk de eerste aflevering van – deze serie nogal wat stof doen opwaaien. Hij zou racistisch zijn en een karikatuur neerzetten van de donkere Amerikaan. Ik vertel dit er natuurlijk alleen maar even bij, zodat de twijfelende lezers onder jullie nu helemáál benieuwd zijn naar dit stukje lachwerk. Stelletje sensatiezoekers. De realiteit is dat deze tere zieltjes gewoon moeten inzien dat Blackish een hele grappige serie is. Niets meer, niets minder. Een serie waarin naast de universele dagelijkse bezigheden van de mensch inderdaad ook ruimte is voor; straight je het haar van je dochter wel of niet, kennen donkere mensen elkaar écht allemaal en hoe zit het nou met the nod? Ik vind het leuk en ik denk jullie ook. Moet wel zeggen dat de glans er in seizoen twee een nogal vanaf gaat. Dre spuugt meer moralistische teksten dan de hele cast van Little House On The Prairie bij elkaar en de scherpe randjes uit de eerste afleveringen zijn ver te zoeken. Dat is een zorgelijke ontwikkeling.

ABC
– 2014 – 2020
– 7 seizoenen
– Voor te lachen. Niet meteen schuddebuiken, maar wel hier en daar een beetje knorren.
– 20 minuten per aflevering
sharing is caring

 

 

Related Posts

Comments are closed.