Braqueurs

by • October 15, 2021 • 7, Ellende, Gewoon Leuk, Home, Series, SpannendComments Off on Braqueurs1528

Als je veel series kijkt, dan kan het je haast niet zijn ontgaan dat Netflix de laatste tijd nogal lekker in de wedstrijd zit. Even leek het alsof ze hun mojo voorgoed verloren waren, maar recentelijk slaan ze weer homerun na homerun. Het meest opvallende is misschien nog wel dat het met name de niet Engelse titels zijn die wereldwijd de lokale bandbreedte tarten. Squid Game, The Chestnut Man, Snabba Cash en Alice In Borderland, allemaal series die niet hoeven onder te doen voor hun Amerikaanse broertjes en zusjes. Er zijn zelfs mensen die beweren dat ook Undercover en Lupin moeiteloos in dat rijtje mee kunnen. Die mensen hebben het overigens bij het verkeerde eind, maar ik wilde deze (voor mij) verrassend populaire bingers toch ook even genoemd hebben. Aan de almaar groeiende lijst met lekkere ‘buitenlandse’ Originals kan – wat mij betreft – nu ook het Franse Braqueurs toegevoegd worden. Het vervolg op de gelijknamige film uit 2015 is voer voor iedereen die goed gaat op makkelijk verteerbare, grimmige misdaadseries. En wie wordt daar nou niet hartstikke hitsig van?!

 

Hand overspeeld
Shaïnez is het nichtje van een doorgewinterde crimineel die overvallen tot een hogere kunst heeft verheven. Geïnspireerd door haar oom Mehdi – van je familie moet je het hebben – hangt ook Shaïnez met enige regelmaat de kruimeldief uit. Waarom zou je immers een hele maand nachtdiensten draaien bij de Maccie als je dat geld ook gewoon even uit iemand zijn broekzak kunt hengelen? Een tijd lang kan Shaïnez ongestoord haar gang gaan, totdat ze op een dag per ongeluk acht kilo coke jat van een licht ontvlambare drugshandelaar. Kan de beste overkomen. Voordat ze het weet, hijgt de hele onderwereld in haar nek en alleen Mehdi beschikt over de vereiste capaciteiten om haar uit de brand te helpen. Had ik al gezegd dat je het van je familie moet hebben?

Platter dan Gerard Joling
Braqueurs is er één in de categorie Top Boy, Gomorra, 4 Blocks en Mocro Maffia, alleen dan net wat minder goed. Geen schande natuurlijk, want dat waren één voor één huzarenstukjes, series om de vingers bij af te likken. Daar waar de karakters van Genny Savastano, Dushane, Paus en Potlood lekker werden uitgediept, zijn de personages in Braqueurs nog platter dan de grappen van Gerard Joling. Voor verdieping kijk je op National Geographic maar lekker naar een documentaire over de opkomst van het Mongoolse Rijk, moeten de makers van deze nieuwste Netflix Original gedacht hebben. En gelijk hebben ze. Braqueurs houdt het simpel, het gaat voor platte actie, spanning en sensatie. Iets wat de makers op een nogal opzichtige en kunstmatige manier kracht proberen bij te zetten door het constante gebruik van allerhande nerveuze achtergrond geluidjes. Het is ze vergeven. Braqueurs is namelijk een serie waar je vooral niet teveel bij na moet denken. Gewoon wegzakken in je bank en het als een hersenloze zombie over je heen laten komen. Dat moet wel lukken toch?

Netflix
– 2021 – 2021
– 1 seizoen
– Soort Franse Mocro Maffia
– 50 minuten per aflevering

 

 

 

 

Related Posts

Comments are closed.