Candy

by • June 9, 2022 • 7, Home, Series, WaargebeurdComments Off on Candy785

Zoals ik een tijdje terug in mijn artikel over The Dropout al aangaf, is Hulu niet vies van het verfilmen van waargebeurde misdaadverhalen. Zo schotelde ze ons al de misselijkmakende zwendelpraktijken van de Big Pharma voor, kregen we een inkijkje in de enorme clusterfuck die 9-11 (mede) mogelijk maakte en zagen we onlangs hoe een meisje op gerafineerde wijze haar eigen vriendje de dood in joeg. Ja, voor gezellige content moet je echt bij Hulu zijn. Ook het naargeestige Candy leunt losjes op een waargebeurd verhaal. Een nogal bizar verhaal wat in de zomer van 1980 alle nieuwszenders van Texas in haar greep hield.


Slagerij Candy
Candace ‘Candy’ Montgomery is het stralende middelpunt van het kleine stadje Wylie. Ze is ondernemend, knap en bijna ziekelijk spontaan. Ze is een trouwe kerkganger en het type moeder dat iedere ochtend net iets te gezellige broodtrommels voor de kinderen maakt. Candy lijkt de boel helemaal op orde te hebben, maar achter de voordeur verliest haar leven een hoop van zijn glans. Met name de kleurloze zak aardappels die iedere avond naast haar op de bank apathisch naar de tv zit te staren, is haar een doorn in het oog. Haar huwelijk kent nog minder spanning dan een honderd meter sprint met Usain Bolt op de startlijst. Snakkend naar een beetje opwinding, begint Candy een verhouding met de man van haar vriendin Betty. Deze affaire verandert opeens in een motief, wanneer Betty dood – en in stukken gehakt – in de bijkeuken van haar huis wordt gevonden. De ogen richten zich al snel op Candy en de ooit zo populaire ‘soccer mom‘ moet in het beklaagdenbankje strijden tegen onuitwisbare imagoschade.

 

Cast
In eerste instantie was de rol van Candy voor Elisabeth Moss weggelegd, maar die had het blijkbaar zo drukt met Shining Girls, dat Jessica Biel op het laatste moment moest worden ingevlogen. Begrijpelijke keuze, want zij heeft met het eerste seizoen van The Sinner al bewezen dat ze prima een vergeetachtige, moordlustige psychopaat kan spelen. Wie had dat gedacht, toen ze in de jaren ’90 in die moralistische reli-soap 7th Heaven haar acteerdebuut maakte? Niet alleen Jessica Biel doet overtuigend haar werk, ook Melanie Lynskey begint langzaam uit te groeien tot een actrice waar je de tv voor aanzet. Met haar ingetogen voorkomen is ze misschien niet de meest memorabele van het stel – vertel mij bijvoorbeeld maar eens welke rol zij speelde in Yellowjackets, Mrs America en Castle Rock – maar die karaktereigenschap past echt perfect bij de manipulatieve, onzeker huismus Betty. Voeg daar nog de skilss van Pablo Schreiber – de man die onlangs nog de hoofdrol vertolkte in Halo – aan toe en je hebt een zeer degelijke cast waar maar weinig op valt af te dingen. Zelfs de nauwelijks herkenbare Justin Timberlake – die in het verleden toch meermaals heeft bewezen niet te kunnen acteren – komt best aardig uit de verf als Deputy Steve Deffibaugh.

 

Luguber tussendoortje
Qua look, feel en tempo heeft Candy wel wat weg van een andere true crime-serie van Hulu, The Act. Op zich niet heel verwonderlijk, aangezien beide series zijn ontsproten aan het brein van televisiemaker Nick Antosca. Nick houdt blijkbaar wel van vrij eenvoudige, stemmige slow-burners, want ook Candy hoef je niet te kijken als je behoefte hebt aan een opwekkend adrenalineshot. Met slechts vijf afleveringen is het echter precies genoeg traagheid. Al met al is het misschien niet een serie die je direct aan al je vrienden zult aanraden, maar mocht iemand er de tanden in wil zetten, dan zou ik hem of haar ook zeker niet tegenhouden. Het is een bevredigend, luguber tussendoortje. Niet meer, niet minder.

Hulu
– 2022 – 2022
– 1 seizoen
The Sinner all over again, maar dan waargebeurd
– 50 minuten per aflevering

 

 

 

Related Posts

Comments are closed.