Casual

by • February 2, 2016 • 7, Arthouse, Gewoon Leuk, Schuddebuiken, SeriesComments Off on Casual3199

Je kunt het er mee eens zijn of niet, maar wat mij betreft kunnen komedies grofweg in drie categorieën worden ingedeeld: tenenkrommend slechte komedies, die negen van de tien keer worden geschoten op een set met kartonnen wandjes en plastic planten en zelfs niet gered kunnen worden door de afgedankte lachband van Bob Saget’s Funniest Home Video’s. Ja, ik bedoel jullie Truth Be Told, Mr Robinson en The Carmichael Show; ‘niks-aan-de-hand-voor-iedereen-eigenlijk-wel-okee-om-te-kijken” komedies als Black-ish, The Last Man On Earth en Modern Family en tot slot het derde soort komedie, het volwassen en met enige regelmaat wat cynisch en ongemakkelijke blijspel. Hadden we in deze categorie al smullers als You’re The Worst, Catastrophe en Peep Show, nu voegt Hulu ook Casual aan dat rijtje toe. Thanks Hulu.

 

Valerie, Laura & Alex
Alex knutselde samen met een vriend een soort Tinder in elkaar en verdiende aan de wanhoop van de gefrustreerde Amerikaanse dater een flinke kruiwagen met geld. Van dat geld kocht hij een Duitse auto en een huis met lekker veel ruimte. Ruimte die goed van pas komt, want na een mislukt huwelijk besluit zijn zus Valerie met haar tienerdochter Laura tijdelijk bij hem in te trekken. Nu wordt alle ruimte in z’n man cave opeens gegijzeld door maandverband, lange haren in het doucheputje en een opeenstapeling van vrouwenproblemen. Arme, Alex. Helemaal als je bedenkt dat hij zelf ook al worstelde met wat dingen die niet helemaal lopen zoals ze moeten lopen. Zo wil het met met de alles consumerende liefde en Alex niet bepaald vlotten. Hij is een datingsitegoeroe, maar z’n eigen Yoko Ono vinden, ho maar. Ook de relatie met z’n ouders laat nogal wat te wensen over. Gelukkig kunnen Valerie, Laura en hij zich een beetje aan elkaar optrekken, terwijl de wereld om hen heen gevoelsmatig lijkt in te storten. Dramatisch, hè?

Curve balls
Als je niet vies bent van een beetje cynisch, rauw en wringend, dan is Casual er misschien wel één voor jou. Het is zeker niet “Girls of Transparent“-ongepolijst, maar Hulu schuwt de functionele ongemakkelijke stilte of blote tiet allerminst. Het is het leven van de dertiger die er geen problemen mee heeft om zijn woorden met ‘fuck’ wat extra kracht bij te zetten. Het leven dat je soms alleen maar curve balls lijkt te blijven gooien. Casual schijnt wat licht op de lelijke kant die we allemaal bij ons dragen, de één wat opzichtiger dan de ander. Dat we allemaal op zoek zijn naar ons eigen geluk en dat het per persoon verschilt hoever je wil gaan om dat te bemachtigen. Zoiets. Ongeveer. Dat is Casual.

Gumstarr Scores 8-Hulu
– 2015 – 2018
– 4 seizoenen
– Cynisch grinniken om dertigers en hun problemen.
– 25 minuten per aflevering

sharing is caring

 

 

Related Posts

Comments are closed.