City Of God

by • December 8, 2013 • Acht, Cinema, PuntjevandestoelComments Off on City Of God3287

In de schaduw van Rio de Janeiro ligt een voorstad waar alle denkbare ellende samenkomt. Zie het een beetje als ‘t Diemen-Zuid van Rio. Al is Diemen-Zuid natuurlijk vele malen verschrikkelijker, want dat bracht Lange Frans en Baas B voort en daar kan eigenlijk niks tegenop. Ok, het heeft bij nader inzien vrij weinig weg van Diemen-Zuid, maar ik wou gewoon even een statement maken.

Moord, verkrachting en overvallen, het is allemaal aan de orde van de dag in de City of God. Als de stad z’n eigen vlag zou hebben, dan droeg deze waarschijnlijk de kreet ‘jong geleerd is oud gedaan’, want het merendeel van de gangstertjes zou hier in Nederland nog jaarlijks met kinderpostzegels langs de deuren moeten. Midden in al deze misère proberen Lil’ Ze en Rocket het beste van hun leven te maken. De één gewapend met een AK-47 en de ander met een Leika waar nog rolletjes in moeten (het verhaal speelt zich namelijk af tussen de 60’s en de 80’s).

Als je ‘Un Prophète‘, ‘Kids‘, ‘Blood in Blood out‘ en ‘Amores Perros‘ in een blender kiepert en er een goeie scheut Tabasco aan toe zou voegen, dan krijg je ‘City of God’. Lijkt mij voldoende om deze gouwe ouwe weer eens aan het netvlies voorbij te laten trekken.

– City of God – Cidade de Deus
– 2002
– 130 minuten
– Been spending most my life living in a Brazilian favela gangster-who’s-balls-haven’t-even-dropped paradise.
– 8,5 op de schaal van Gumstarr

Related Posts

Comments are closed.