Closer To The Edge

by • October 6, 2013 • Acht, Cinema, DocuComments (0)3233

Guy Martin is een soort kruising tussen Wolverine en Brad Pitt in Snatch. Ik keek Closer To The Edge zonder ondertiteling en geloof dat Guy iets zei in de trant van: “Doordeweeks lig ik in m’n blauwe overall met een steeksleutel in de hand onder de Scania van het lokale transportbedrijf en in het weekend lig ik op m’n buik op de meest dikke racer die je ooit zag om hier en daar een wedstrijdje te winnen.”. Of woorden van gelijke strekking.

Guy zijn enige droom is het winnen van de Isle of Man Tourist Trophy, de grootste en meest gevaarlijke straatrace ter wereld. Vanwege het groot aantal rijders dat zich jaarlijks tegen stoepranden, muurtjes en bruggen te pletter reed, is de wedstrijd uit de Grand Pix kalender gehaald. Mietjes. Toch wordt de race nog ieder jaar georganiseerd en komen levensmoe’en van over de hele wereld naar het eiland in de Ierse Zee om hun geluk te beproeven.

Een documentaire over dromen. Over niet thuis op de bank zitten en kijken hoe je reet iedere dag een stukje dikker wordt. Over kansen wagen ook al moet je er met je leven mee betalen. Over absurde waanzin en schoonheid in één. Kijk ‘m en ik weet zeker dat je daarna direct op Marktplaats gaat zoeken naar een betaalbare Kreidler.

– Closer To The Edge
– 2011
– Wolverine op een scheurijzer
– 104 minuten

Related Posts

Comments are closed.