Coyote

by • January 25, 2021 • 7, Cops, Gewoon Leuk, Series, SpannendComments Off on Coyote2850

Michael Chiklis maakte al furore in series ver voordat bingen überhaupt een werkwoord was. Hij mocht in veel hoedanigheden optreden, maar geen rol past hem beter dan de – al dan niet corrupte – politieagent. Met The Shield is hij hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor – misschien wel – de beste politieserie ooit. Geef de man een badge en een Glock, duw hem in een non-descripte Ford Crown Victoria met verborgen zwaailichten en ik vreet het als zoete koek. Het was – op serievlak – misschien even stil rondom Chiklis, maar met Coyote is de eenmalig Emmy-winnaar niet alleen terug, hij is ook weer de vertrouwde, licht opgefokte hoeder van wet en orde waar we allemaal zo gek op zijn. Ja, allemaal. Jij dus ook. Let maar op.

 

Trump’s ideale schoonzoon
Deze keer zijn niet de straten van één of andere grimmige metropool zijn werkterrein, maar moet Chiklis het grensgebied met Mexico een beetje in de gaten houden. Je zou kunnen zeggen dat hij de rol van Donald Trump’s ideale schoonzoon op zich heeft genomen, door aan de grens met Mexico ervoor te zorgen dat alle gEluKsZoekeRs niet over die indrukwekkende muur heen klimmen. Wanneer hij na dertig jaar trouwe dienst afzwaait, hoeft Chiklis niet bang te zijn dat hij zich zal gaan vervelen. Het mensensmokkelkartel heeft hem in de smiezen en dwingt de voormalige grenswachter in een rol die indruist tegen al zijn principes. Lekker, gewetensnood. Altijd een prima recept voor vermakelijke televisie. Ook deze keer.

Kwaad tot erger
Paramount+ is het nieuwe streamingplatform van CBS en laatstgenoemde maakt doorgaans nogal gepolijste, weinig spraakmakende content. Het werk van CBS zal zelden voorafgegaan worden door nadrukkelijke waarschuwingen van Kijkwijzer. De originals van Paramount Network – daarentegen – lijken met enige regelmaat uit een ander vaatje te tappen. Dat bewezen ze met Waco en The Kalief Browder Story en dat laten ze ook nu weer zien met Coyote. Ze zijn zeker niet zo expliciet als HBO of Showtime – we moeten wel realistisch blijven – maar ze gaan krakende schedels, standrechtelijke executies en ontbindende lichamen vol maden niet uit de weg. Voor Coyote in ieder geval niet. Het levert een ongecompliceerde popcornserie op, waarbij je zo nu en dan toch even – aangenaam verrast – de wenkbrauwen ophaalt. Het is een lekkere van-kwaad-tot-erger-serie. Zo’n serie waarbij de hoofdpersoon al tot aan zijn knieën in het drijfzand staat en met elke beweging alleen maar vaster komt te zitten. Zo vast, dat Chiklis minimaal een extra seizoen nodig zal hebben om zich los te wurmen. Gelukkig heeft Paramount Network – in al haar wijsheid – al besloten om hem die tijd te gunnen. Prima beslissing.

Paramount+
– 2021 – 2021
– 1 seizoen
– Lekker ongecompliceerd popcornserietje voor tussendoor
– 45 minuten per aflevering

 

 

 

 

Related Posts

Comments are closed.