De parels van Amazon

by • October 1, 2017 • SeriesComments Off on De parels van Amazon2416

Als het over series gaat, dan valt vaak de naam van Netflix. En terecht. Had het aanbod van de streamingdienst in eerste instantie nog het meeste weg van zo’n grabbelbak bij de Blokker, inmiddels kun je tijdens een flinke buikgriep prima vooruit met Stranger Things, Top Boy en The Bridge. Sinds begin dit jaar kun je met je seriehonger echter ook terecht bij Amazon Prime Video. De Amerikaanse bol.com besloot, naast het verkopen van elektrische tandenborstels, onderbroeken en DVD’s, een eigen film- en serieplatform op te richten en deed dat niet onverdienstelijk. De catalogus is misschien niet zo uitgebreid als die van Netflix en HBO, maar over kwaliteit niks te klagen, bijna elke titel is raak. Daarom hierbij een kleine lofzang voor een aanbieder die wel wat aandacht verdient.

 

 

American Gods (Starz, 2017)

Odin heeft er flink de pis over in dat steeds minder mensen voor het slapengaan even op de knieën gaan om de goden te danken voor alles wat los en vast zit. Hij begint aan een roadtrip door Amerika om zijn machtige broeders en zusters op te trommelen om de sterfelijken weer wat gezonde angst in het lichaam te jagen. Complete freakyness was nog nooit zo mooi vormgegeven als in American Gods.

 

 

 

Sneaky Pete (Amazon, 2017)

Mocht je je hebben afgevraagd waar Bryan Cranston A.K.A. Walter White de afgelopen tijd mee bezig is geweest, dan heb je hier je antwoord. Cranston knutselde een serie over een meesteroplichter, waarin hij zelf bij tijd en wijle ook even lekker full mental gaat. Sneaky Pete is een dieseltje, dus gooi na twee afleveringen niet meteen de handdoek. Het is een goeie wijn, hij moet rijpen.

 

 

Bosch (Amazon, 2015)

Elke serieliefhebber weet dat het zo nu en dan gewoon even tijd is voor een bikkelharde, niets of niemand ontziende detective, die op vaak onorthodoxe wijze de straten van zijn geliefde stad schoonveegt. Amazon’s sterke arm der wet heet detective Bosch en die wordt gespeeld door de stoïcijnse kop van Titus Welliver. Als je houdt van de toon van The Wire en The Shield, dan ga je deze zeker lusten.

 

 

 

Fleabag (BBC Three, 2016)

Niks zo lekker als lekker lachen, maar niks zo lastig als lekker lachen om leuke series. Humor is een kunst die maar weinig schrijvers beheersen. Phoebe Waller-Bridge is er op afgestudeerd en heeft een serie geschreven vol schuddebuikers. Als je van goed cynisch houdt tenminste. Fleabag is een licht onaangepaste dertiger die zich een weg baant door hedendaags Londen. Je zou haar egoïstisch kunnen noemen, narcistisch zelfs, maar toch gaat ze er met je sympathie vandoor.

 

 

StartUp (Crackle, 2016)

Af en toe wil je gewoon even hersenloos snacken. Onderuit gezakt op de bank met een zak wokkels op je buik een ongecompliceerde serie weg timmeren. StartUp is zo’n serie. Speelde Martin Freeman eerder al het lulletje rozenwater in Sherlock en Fargo, nu is hij een falende FBI-agent die een graantje mee wil pikken bij een louche internetbedrijf. StartUp zal geen Emmy’s winnen, maar is prima voor een regenachtige zondag.

 

 

 

American Playboy (Amazon, 2017)

Hij verkocht z’n hele hebben en houwen om van het geld een blaadje uit te brengen met de ronde vormen van Marilyn Monroe als visuele lokroep en de rest is geschiedenis. Wereldwijd bereikten miljoenen mannen hun hoogtepunt bij het lezen van al die prachtige interviews en met elk blad dat over de toonbank ging nam Heff’s leven krankzinnigere vormen aan. Een kijkje in het leven van een playboy, dé playboy.

 

 

 

Flesh And Bone (Starz, 2015)

Dit is Black Swan verkleed als serie. Mensen die aanstellers prima ballerina’s noemen hebben blijkbaar nog niet naar Flesh And Bone gekeken. Ronaldo en Pogba zouden jankend om hun moeder roepen als ze een half uurtje in strak aangesnoerde spitzen op hun tenen moesten lopen. Als ze dat dan ook nog eens moesten doen voor een nogal labiele en machtsbeluste choreograaf, dan had je de poppen helemaal aan het dansen. Nee, Flesh And Bone is not for the faint hearted.

 

 

The Man In The High Castle (Amazon, 2015)

Wat als die kleine gefrustreerde Oostenrijker had gewonnen en wat als hij samen met de Japanners Amerika had overgenomen, hoe had de wereld er dan uitgezien? Nou, misschien een beetje zoals in The Man In The High Castle. Alternatieve geschiedschrijving voor mensen die houden van een spannend verhaal en hele vette styling.

 

 

 

Goliath (Amazon, 2016)

Noem mij iemand die beter een aan lager wal geraakte advocaat kan spelen dan die uitgewoonde, karakteristieke kop van Billy-Bob Thornton. Kan je niet. Thornton trekt in Goliath ten strijden tegen zijn oude kantoor in een zaak rondom de dubieuze dood van wapenfabrikantmedewerker. Ninja’s en voorbijrazende helikopters hoef je niet te verwachten, maar ondanks dat is er genoeg reden tot nagelbijten.

 

 

 

 

Deutschland ’83 (Sundance TV, 2015)

Op het hoogtepunt van de Koude Oorlog wordt de jonge Oost-Duitsland militair, Martin Rauch, naar West-Berlijn gestuurd om te kijken wat ze daar allemaal uitspoken. Natuurlijk staat Martin binnen de kortste keren helemaal ram stijf van al die suiker in de Coca-Cola. Probeer dan nog maar eens een beetje ontspannen door de kijkgaten in je Bild Zeitung te loeren…

 

 

 

 

 

Related Posts

Comments are closed.