Dear Zachary

by • March 23, 2014 • Acht, Cinema, Docu, DroevenisComments Off on Dear Zachary3286

Ons bestaan is zo ontzettend zwaar dat we er zelfs een hashtag voor in het leven hebben geroepen, #FML. Onderweg van huis naar werk en terug fiets je iedere keer langs die etalage met die veel te dure enkellaarsjes. De dag dat je jezelf eindelijk zover hebt gekregen om de creditsjaak te trekken, blijken ze uitverkocht. Fuck My Life. Er is weer een nieuwe aflevering van je lievelingsserie en je gaat er eens even goed voor zitten. Blijkt gewoon dat halverwege de show je favoriete karakter onder een bus terechtkomt en sterft. Fuck My Life. Of dat je na veel bloed, zweet en tranen dan eindelijk die date hebt weten te regelen met die blonde met die grote jopen van de viskraam op de markt, word je de ochtend van D-day wakker met een koortslip tot achter je oren. Fuck My Life. Als het allemaal tegenzit en je leven wel wat relativering kan gebruiken, dan hoef je eigenlijk alleen maar even 95 minuten te gaan zitten voor ‘Dear Zachary’. Als je na het zien van deze docu nog steeds durft te zeuren over het feit dat ze bij de Mac wéér vergeten zijn de augurk van je Big Mac te pulken, terwijl je daar toch écht om gevraagd had, dan heb je serieuze issues.

Het lichaam van Andrew Bagby wordt levenloos aangetroffen op een parkeerterrein. Iemand heeft hem gebruikt als schietschijf. Als eerbetoon aan zijn leven besluit zijn beste vriend Kurt een videoportret van Andrew te maken met al het beeldmateriaal dat hij gedurende hun lange vriendschap heeft verzameld. Terwijl Kurt in Final Cut Pro de laatste feature film met Andrew in de hoofdrol zit te monteren, komt de recherche tot de conclusie dat Andrew’s ex degene is die de trekker heeft overgehaald. Als vervolgens blijkt dat zij vijf maanden zwanger is van Andrew’s baby krijgt Kurt’s film opeens een hele andere wending…

Bereid je er op voor dat je na het zien van deze documentaire even wat tijd voor jezelf nodig hebt. Of een flinke borrel. Of even wat tijd voor jezelf mét een flinke borrel. En pak nou niet meteen de telefoon om al je vrienden en familie te bellen om te zeggen dat je van ze houdt. Dat komt zo labiel over.

– Dear Zachary: A Letter To A Son About His Father
– 2008
– 95 minuten
– Een eerbetoon aan een verloren vriend.

 

 

Related Posts

Comments are closed.