Dogs Of Berlin

by • December 20, 2018 • 7, Arthouse, Cops, Ellende, Series, SpannendComments Off on Dogs Of Berlin3071

Weet jij al weken niet meer wat je met je leven aanmoet, omdat je het eerste seizoen van Mocro Maffia er bijna dwangmatig in één ruk doorheen hebt getimmerd? Heb je chronische, gangster gerelateerde afkickverschijnselen, omdat je Top Boy, Gomorra en Braquo al lang en breed hebt uitgespeeld? Niks aan de hand, redding is onderweg! Als je geen rode vlekken in je nek krijgt van het betere mit, nach, bei, seit, von, zu, aus, tenminste. Speciaal voor de onderwereldfetisjisten en liefhebbers van alles wat het daglicht niet verdragen kan, komt Netflix namelijk met haar tweede Original van Duitse bodem. Wie supergeil ist das?! Focusten ze zich met Dark nog op het paranormale, in Dogs Of Berlin zet de Amerikaanse streamingdienst het abnormale lekker in het zonnetje. Er even vanuit gaande dat jij neo-nazi’s, corrupte agenten en maffiakingpins met grootheidswaan ook redelijk abnormaal vindt. Een heilige drie-eenheid die je misschien niet zo snel op je verjaardag zou uitnodigen, maar een combinatie die vaak wel garant staat voor zeer bevredigende televisie. Zo ook deze keer.

 

Özil is dood
In de schaduw van de treurige hoogbouw van Marzahn – een grimmige buitenwijk van Berlijn – wordt het levenloze lichaam van Orkan Erdem aangetroffen. De Turks-Duitse spits van der Mannschaft ademt al een tijdje niet meer en dat is, ook met het oog op de naderende EK-kwalificatiewedstrijd Duitsland – Turkije, natuurlijk zeer slecht nieuws. Het is aan detectives Erol Birkan en Kurt Grimmer om te achterhalen wat er precies met Erdem is gebeurd. Makkelijker gezegd dan gedaan, want aan de lijst met mogelijke daders lijkt maar geen einde te komen. Waren het de intellectueel gehandicapte neo-nazi’s van een paar straten verderop, was het een afrekening in het criminele circuit of had iemand in de directe omgeving van Erdem nog een appeltje met hem te schillen? Birkan en Grimmer hebben er de handen vol aan. Niet in de laatste plaats, omdat hun privélevens ook niet helemaal op rolletjes lopen. Nee, we zullen eens een keer een detective voorgeschoteld krijgen die zijn zaakjes wel netjes op orde heeft!

Kijkwijzer
Dogs Of Berlin gaat nog harder dan de gemiddelde raver op zo’n obscuur, Duits technofeest. Hard vanwege het moordende tempo waarin de verschillende verhaallijnen elkaar opvolgen, maar zeker ook hard door de overdaad aan open botbreuken, rondslingerende boobies en ratelende machinegeweren. Laten we zeggen dat de kijkwijzer waarschuwingsstickers tekort zou komen voor de dvd-hoes van deze nieuwste Netflix Original. Dikke prima! Wat dat betreft heeft Dogs Of Berlin wel iets weg van die andere maffiaserie die zich in één van de minder gezellige buitenwijken van de Duitse hoofdstad afspeelt, 4 Blocks. Ook een flinke aanrader trouwens. Er is eigenlijk maar één ding aan Dogs Of Berlin wat ons wel bespaard had mogen blijven: de voetbalscènes. Gelukkig beperken de beelden van de fictieve interland tussen Duitsland en Turkije zich tot één aflevering, want dat is echt niet om aan te zien. Het lijkt bij vlagen wel alsof je naar een mislukte Playstation-commercial zit te kijken. De houterige, dubbele scharen van de spelers, het met de computer gegenereerde publiek, de bloedirritante commentator, het leven is tekort voor zulke hemeltergende televisie. Daarbij moet je in je serie natuurlijk niet de hele tijd spelers als Toni Kroos en Manuel Neuer aanhalen om vervolgens allemaal verzonnen internationals de wei in te sturen, dat is een beetje ongeloofwaardig. Het is slecht één punt van kritiek op een verder zeer vermakelijke serie. Noem het de Duitse versie van Mocro Maffia, noem het Gomorra-light, als jij niet vies bent van hosselaars die een beetje functioneel geweld niet uit de weg gaan, dan is Dogs Of Berlin de serie voor jou.

Netflix
– 2018 – 2018
– 1 seizoen
– Het onderzoek naar de vermoorde Mesut Özil
– 50 minuten per aflevering

 

 

 

 

Related Posts

Comments are closed.