Don’t F**k With Cats

by • December 30, 2019 • 8, Docu, Gewoon Leuk, Home, Series, SpannendComments Off on Don’t F**k With Cats4398

Met series als Chernobyl, The Loudest Voice, Stanley H, Wu-Tang: An American Saga en When They See Us was 2019 – meer dan ooit – het jaar van de waargebeurde verhalen. Velen ervan waren krankzinnig, maar slechts een enkeling kan tippen aan de complete waanzin die Netflix je met Don’t F**k With Cats voorschotelt. Niet normaal. Kijk dit nog even snel, want de kans is groot dat dit morgen op ieder nieuwjaarsfeestje het gespreksonderwerp nummer één is. En als dat niet het geval is, dan zit je op het verkeerde feestje. Maar echt.

 

Bellingcat voor beginners
Je kunt het internet gebruiken om te checken hoe lang je vetplantjes zonder water kunnen of hoe je ‘chagrijnig’ ook alweer schrijft, maar Deanna Thompson en John Green besluiten het medium in te zetten voor een hoger doel: rechtvaardigheid. Wanneer zij eind 2010 struikelen over een nogal verontrustend YouTubefilmpje, waarin een anonieme jongen op lugubere wijze twee kittens het leven ontneemt, gaan zij full blown Bellingcat voor beginners. Deze jongen is dan wel niet verantwoordelijk voor de aanslag op de MH17, maar ze besluiten niet te rusten totdat ze deze psychopaat in de dop in de kraag hebben gevat. Voordat je het weet heb je als Amerika zijnde weer een Ted Bundy of Jeffrey Dahmer aan je fiets hangen en daar wordt natuurlijk niemand vrolijk van. Wat begint als een impulsonderzoekje van een paar verontruste burgers groeit uit tot een achtervolging die heel Noord-Amerika op zijn kop zet. Ja, ga daar maar eens even goed voor zitten.

What tha fuck?!
Ik weet niet of er in het Guiness Book of Records een recordpoging staat voor de meeste “what tha fuck?!”‘s in drie uur tijd, maar als er een jurylid aanwezig was geweest toen ik Don’t F**k With Cats keek, dan had ik dat waarschijnlijk met twee vingers in de neus verbroken. Je valt van de ene verbazing in de andere en wat dat betreft doet deze nieuwste true crime serie van Netflix wel een beetje denken aan al het ongeloof wat Making A Murderer een paar jaar geleden teweegbracht. Hoe is dit echt?! Hoe kan iemand zo zijn?! Heb ik wel genoeg sloten op mijn voordeur?! Het verhaal is huiveringwekkend, maar door de manier waarop het geëdit is, is het nog verslavender dan de crystal meth die Walter White stond te bakken in zijn vervallen trailer. Het is een dynamisch kat-en-muisspel met een einde wat zelfs een Alfred Hitchcock in topvorm niet bedacht had gekregen. Bizar. Nu begint – tegen beter weten in – het wachten op het tweede seizoen, want… VAN WIE WAS DIE ANDERE HAND?!

Netflix
– 2019 – 2019
– 1 seizoen
– Als René Mioch zich zou ontpoppen tot psychopathische moordenaar
– 55 minuten per aflevering

 

 

 

Related Posts

Comments are closed.