Een beetje structuur voor de mensen…

by • September 25, 2013 • SchrijfselComments (0)3506

Steeds meer mensen lijken problemen te hebben met het begrijpen van de wereld om zich heen. Speciaal voor deze mensen heb ik een aantal richtlijnen opgesteld die het leven meer richting en structuur zullen geven. Dit is slechts een eerste aanzet, dus voel je vrij om met toevoegingen en/of op- en aanmerkingen te komen.

– Als je een rol Stophoest koopt, moet deze in één keer op. Mensen die ‘m niet in één keer wegblaffen zijn niet te vertrouwen. Sommige mensen kunnen deze sensatie ook ervaren bij bastogne koeken. Dat is volkomen normaal en derhalve dus niks om je voor te schamen.

– Je hoort in ‘t bezit te zijn van een Adidas broek. Deze is voor te chillen. Katoenen varianten zonder strepen langs de zijkant tellen niet.

– In de bios neem je zoute popcorn. Popcorn hoort zout. Zoete popcorn is voor weekdieren zonder ruggengraat.

– Guido Weijers is geen humor. Dertig minuten apathisch met een handspiegel naar je eigen rectum staren is nog leuker dan de beste grap van Guido. Sommige dingen moeten gewoon onder de rivieren blijven. Of nog beter… Onder de grond.

– In elke serie of film dient een rol te zijn weggelegd voor Zooey Deschanel. Zooey Deschanel is een lekker wijf. Mannen willen haar hebben en vrouwen willen haar zijn. Hetzelfde geldt voor Ryan Gosling, maar dan omgekeerd.

– Mensen die “Pffff” op Facebook posten, zodat ‘vrienden’ gaan vragen wat er aan de hand is, dienen geëxcommuniceerd of standrechtelijk geëxecuteerd te worden. Inderdaad, geweld wordt in deze oogluikend toegelaten.

– Michael Jordan is de grootste sportman ooit. Daar is geen discussie over mogelijk. Zodra ook andere sportmensen leren vliegen, praten we verder.

– The Shawshank Redemption is een goede film, maar hoort niet thuis op de number one spot van de IMDb Top 250. Daar hoort The Godfather. Of Festen. Of Mary and Max. Of Juno. Of Little Miss Sunshine. Of 500 Days of Summer. Of…

– Alleen schaamhaarlozen mogen in schriftelijke communicatie gebruik maken van smileys. Voor de duidelijkheid gaat het hier dus om kinderen en hun grootouders. Scheren dan wel waxen betekent niet dat je deel uitmaakt van dit selecte gezelschap.

– ‘Dinnetjes’, ‘vanaaf’, en ‘champie’ zijn geen woorden. Praat normaal.

– Er is niks mis met een Marlies Dekkers, zolang er maar een dikke geiten wollen coltrui overheen gedragen wordt. Als nietsvermoedende voorbijgangers geconfronteerd willen worden met te strak ingesnoerd spek, gaan ze wel naar de lokale keurslager voor een rollade.

– Paradise By The Dashboard Light hoort niet in de platenkoffers van feestdj’s. Het nummer duurt te lang en vlezige ooms en tantes met een gebrek aan ritmegevoel krijgen er het idee van dat ze kunnen zingen. In de praktijk is dat zingen schreeuwen en doen ze dat over het algemeen met te veel consumptie en midden in jouw aura. Dit is niet leuk en feestjes horen leuk te zijn. Geen Paradise By The Dashboard Light meer dus.

– Mensen die dag in dag uit met lijn 51, of welk ander vervoersmiddel dan ook, naar een anoniem industrieterrein reizen om daar precies tussen 9 en 5 hun compleet geestdodende werk te verrichten, vergooien daarmee het recht om te oordelen over mensen die níét te bedonderd zijn om hun dromen na te jagen.

Zo.

Related Posts

Comments are closed.