Fear The Walking Dead

by • October 19, 2015 • 7, Ellende, Gewoon Leuk, Onwaarschijnlijk, SeriesComments Off on Fear The Walking Dead3811

Breaking Bad, Hell On Wheels, Halt And Catch Fire, Mad Men. Nee, je hoeft die jongens van AMC geen 6-step-program “über-verslavende wegkijkers knutselen” onder de neus te schuiven, want die kunst beheersen ze al als geen ander. Series waarbij je in bed of op de bank af en toe  even een andere houding aan moet nemen om van die lichaamsvocht gutsende doorligplekken te voorkomen. Series waar je eigenlijk pas aan kunt beginnen met een volle koelkast, omdat je op voorhand al weet dat je een paar dagen geen verse buitenlucht over je longen zal nemen. Dat soort series. Crack voor het netvlies. De pest van crack is alleen dat je er steeds meer van wilt en om aan die vraag te kunnen blijven voldoen, wordt ons zo nu en dan een spin-off van ons favoriete goedje door de strot geduwd. “Try this. It’s almost the same. Really. Try. You’ll like it. Taste.”. Je hoort het ze bijna fluisteren. Schotelde AMC ons eerder dit jaar met Better Call Saul al een met water aangelengde versie van Breaking Bad voor, nu krijgt de hitserie The Walking Dead er met Fear The Walking Dead een ongewenst stiefbroertje bij.

 

Ground zero
Nog voordat Rick Grimes (Als je niet weet wie Rick is ga je je eerst maar eens lekker in een hoekje een potje zitten schamen om vervolgens Google te raadplegen) na een wat hardnekkige coma wakker werd in een compleet uitgestorven ziekenhuis nabij Atlanta, was er aan de Westkust al stront aan de knikker. Zombiestront om precies te zijn. Op onverklaarbare wijze veranderen mensen daar na hun dood opeens in hardnekkig doorslenterende mensenvleeshappers en dat zou je kunnen bestempelen als een sluimerend probleem. Sluimerend, omdat we in Fear Of The Walking Dead staan aan het begin van de wijdverspreide epidemie waar Rick en zijn afgetrainde zombiemoordmachines in The Walking Dead uiteindelijk mee te maken krijgen. In L.A. denken ze namelijk nog dat wat hekken en prikkeldraad de boel wel tegen zal houden, maar al snel blijkt dat dit niet de beste risico-analyse is die de gemeente Los Angeles ooit heeft afgegeven.

Teveel van hetzelfde
Als de wereld niet al kennis had gemaakt met The Walking Dead, dan hadden we aan Fear The Walking Dead nog niet eens zo’n hele slechte gehad. De acteurs zijn prima (Ik heb zoveel hartjes voor Janette uit Treme, dat ik bijna zo’n Shurgard box moet huren om ze allemaal kwijt te kunnen), productioneel zit het allemaal degelijk in elkaar en het gaat over mensen die mensen eten. Wat wil je nog meer? Maar we keken met z’n allen The Walking Dead al wél en dat maakt van Fear The Walking Dead dus een serie die op zich niet verkeerd is, maar wel volkomen overbodig. Eigenlijk had AMC het dus net zo goed Basically The Same As The Walking Dead kunnen noemen. Of The Walking Dead Is Better Than This One And It Has More Seasons. Daar waar we met Better Call Saul op z’n minst nog een nieuw verhaal kregen voorgeschoteld, is Fear The Walking Dead vooral heel erg veel van hetzelfde. Het meest frustrerende is nog wel dat de vraag “Hoe is het allemaal begonnen?!” nog steeds onbeantwoord blijft en laat dat nou net het enige zijn wat Fear The Walking Dead aan het geheel had toe kunnen voegen. Toch? Uiteindelijk gaat dat antwoord natuurlijk wel komen, maar daar moeten we dan weer vijf seizoen op wachten. Vind ik jammer. Veel van hetzelfde dus. Wat dat betreft kun je maar beter vast beginnen met rekken en strekken voor de nieuwe klapper, die AMC half november je beeldscherm op gaat slingeren. Into The Badlands. Afgelopen week zag ik daar op de ComicCon New York meer beelden van en dat gaat er één worden zoals we ze het liefst zien van AMC. Origineel, meeslepend en verslavend as fuck.

AMC
– 2015 – 2021
– 7 seizoenen
– Eigenlijk gewoon precies zijn voorganger, The Walking Dead.
– 50 minuten per aflevering

 

 

Related Posts

Comments are closed.