Flatbush Misdemeanors

by • July 19, 2021 • Bagger, Home, SeriesComments Off on Flatbush Misdemeanors971

Nog voordat bingen een algemeen ingeburgerd werkwoord was, waren er ook al series die je er in één ruk doorheen móést timmeren. Het relatief onbekende How To Make It In Amerika was voor mij zo’n serie. Twee seizoenen lang konden we kijken naar de hossel van Ben en Cam – twee jongens die probeerden het hoofd boven water te houden in het hectische New York – en toen trok HBO opeens rücksichtslos de stekker. Stelletje klootzakken. Met enige regelmaat denk ik licht weemoedig terug aan How To Make It In America – dat is wat je krijgt als je ouder wordt en je emoties niet altijd meer volledig in bedwang hebt – hopende op een reboot of een nieuwe serie met een soortgelijke insteek. De trailer van Showtime‘s Flatbush Misdemeanors gaf mij even een sprankje van hoop, maar eenmaal begonnen aan de serie zelf was ik – jammer genoeg – al snel een illusie armer.

 

Dan en Kevin
In navolging van Ben en Cam – de hoofdrolspelers in How To Make It In America – moeten ook de vrienden Dan en Kevin zien te overleven in het bikkelharde New York. De twee zijn recentelijk neergestreken in de buurt Flatbush – in Brooklyn – en moeten alle zeilen bijzetten om daar een beetje hun plek te vinden. Dan is een onbeholpen, sociaal ongemakkelijke middelbare schoolleraar met een immer knagende angststoornis en Kevin verdient zijn geld als maaltijdbezorger, omdat zijn kunstenaarscarrière maar niet van de grond wil komen. De twee hebben eigenlijk alleen elkaar en pogingen om de sociale kring wat verder uit te breiden, zijn allesbehalve succesvol.

Krakkemikkige kopie
Flatbush Misdemeanors voelt een beetje als een karikatuur van series als How To Make It In America en Atlanta. Dat is nogal een prestatie, want bij vlagen is Atlanta – op geheel eigen wijze – zelf al een uitvergroting van de realiteit. Flatbush Misdemeanors is het allemaal net niet. De humor niet, de verhaallijn niet en de personages niet. Het is wat je krijgt als je Atlanta op AliExpress zou bestellen, een krakkemikkige kopie. Ik ben doorgaans groot fan van ‘days in the life of’-series als Insecure, Dave en Survivor’s Remorse, maar een belangrijke voorwaarde is wel dat je enige verbondenheid voelt met de hoofdpersonen in kwestie. In het geval van Dan en Kevin is dat – in ieder geval voor mij – schier onmogelijk. Als Dan halverwege het seizoen was geschept door een onoplettende taxichauffeur, dan had ik daar echt geen moment van wakker gelegen. Wie Flatbush Misdemeanors trouwens wil kijken voor lekkere beelden van New York, komt ook bedrogen uit. Als deze nieuwste van Showtime was opgenomen in een buitenwijk van Veghel, dan had je het waarschijnlijk ook geloofd. Dan vernoem je je serie naar een wijk in Brooklyn en laat je dit eigenlijk nauwelijks in beeld terugkomen. Vind ik dus een gemiste kans. Nee, Flatbush Misdemeanor is niet de serie die How To Make It In America gaat doen vergeten. Sterker nog, het maakt het verlangen naar wat ooit was alleen nog maar groter. * insert droevig vioolmuziekje here *

Showtime
– 2021 – 2022
– 2 seizoenen
– ‘days in the life of’-serie over twee vrij oninteressante figuren
– 25 minuten per aflevering

 

 

 

Related Posts

Comments are closed.