Gen V

by • November 25, 2023 • 7, Gewoon Leuk, Onwaarschijnlijk, SeriesComments Off on Gen V368

Ik denk dat ik hier niks controversieels zeg, als ik beweer dat The Boys de beste superheldenserie ooit is. Vergeleken met deze hevig kwijlende, opgefokte Rottweiler van Amazon zijn de meeste Marvel-series slechts onhandige Labrador-puppies met een net iets te vrolijk kwispelende staart. Waarschijnlijk zijn de meeste van jullie het ook wel met me eens dat spin-offs van populaire series doorgaans eindigen in een hersenbloeding die zijn weerga niet kent. Ik was op z’n zachtst gezegd dan ook sceptisch toen Amazon aankondigde dat ze een soort high school-versie van één van mijn lievelingsseries ging maken. Die angst bleek echter al snel ongegrond. Vanaf de eerste scene – waarin een meisje met haar menstruatiebloed de strot van haar ouders doorsnijdt (ja, je leest dit goed) – is duidelijk dat Gen V net zo verknipt en gewelddadig is als haar grote broer. Prima nieuws, lijkt mij. Daarom is dit ook een aanrader voor een ieder die eerder al lekker ging op The Boys.

 

De Toekomst
Ajax heeft De Toekomst, de culinaire wereld kijkt voor de nieuwe Heston Blumenthal naar Le Cordon Bleu in Parijs en Vought International – het bedrijf dat in The Boys superhelden inzet voor allerhande calamiteiten – beschikt met Godolkin University School of Crimefighting over haar eigen getalenteerde talentenpool. Haar studenten zijn niet alleen hoogbegaafd, ze zijn – zoals dat gezonde tieners betaamt – ook behoorlijk recalcitrant. Nogal vervelend als ze beide eigenschappen besluiten in te zetten voor het ontmaskeren van een geheim dat de universiteit de kop kan kosten.

Gefrustreerde Andrew Tate fanboys
Gen V is extreem gewelddadig, verontrustend pervers en zo politiek correct dat Andrew Tate-faboys en de gemiddelde PVV-stemmer er waarschijnlijk na een half uur al een gevaarlijk opgezwollen nekslagader van zouden krijgen. Eigenlijk alles wat we eerder al zo lekker vonden aan The Boys dus. Je moet alleen wel een beetje door de teenshow vibes heen kijken, want dat geeft Gen V wel net even een iets andere feel dan zijn illustere voorganger. Neemt niet weg dat je voor een gezonde dosis ‘whatdafuck?!’s’ en ‘OMG’s’ bij deze zeer geslaagde spin-off – ja, ik zeg het gewoon – aan het goede adres bent. Dus waar wacht je nog op?! Kijken die handel!

Amazon
– 2023 – 2023
– 1 seizoen
The Boys jr. Maar zeker niet minder shocking.
– 45 minuten per aflevering

 

 

 

Related Posts

Comments are closed.