Grace And Frankie

by • May 27, 2015 • 7, Gewoon Leuk, Schuddebuiken, SeriesComments Off on Grace And Frankie3551

Netflix perst de afgelopen tijd in een rapper tempo liefdesbaby’s de wereld in, dan de gemiddelde Gereformeerde moeder op Urk. Zo schotelde ze ons de laatste zes maanden onder andere Daredevil, Marco Polo, Bloodline en Unbreakable Kimmy Schmidt voor en kunnen we ons in het resterende gedeelte van 2015 nog opmaken voor Netflix Originals als: Sense8, Narcos (een kijkje in net leven van The King of Blow, Pablo Escobar), Wet Hot American Summer en Marseille, een soort Franse versie van House Of Cards. Lekker bezig, Netflix!  Natuurlijk is niet iedere release een schot in de roos en zit er zo nu en dan ook een enorme uitglijder tussen (Ik word soms nog gillend en badend in het zweet wakker met beelden van die Unbearable Kimmy Schmidt op m’n netvlies), maar Netflix lijkt over het algemeen toch steeds een niveau te halen dat er prima mee door kan. Een nieuwe titel die wat mij betreft aan de primalijst toegevoegd kan worden is de komedie, Grace And Frankie.

 

Uit de kast
Robert en Sol zijn al een tijdje partners op hun gezamenlijke advocatenkantoor, maar zijn dat stiekem ook op de slaapkamer. Op zich natuurlijk geen probleem, ware het niet dat beide heren reeds getrouwd zijn. Wanneer ze besluiten om eindelijk maar eens met de gerimpelde billen bloot te gaan en met de borst vooruit de kast uit te stappen, ziet zowel hun leven als dat van hun vrouwen Grace en Frankie er van de één op de andere dag heel anders uit.

Bevredigend snacken
Een half dagje op de bank en je hebt Grace en Frankie achter de kiezen. Het is bevredigend snacken, maar als je me nou vraagt wat ik er precies leuk aan vond, dan blijf ik je waarschijnlijk een tijdje glazig aanstaren. Grace & Frankie is een beetje als die zeer geëerde collega die na 30 jaar trouwe dienst afscheid neemt van het bedrijf. Je vond het altijd een prima kerel, maar als je dan gevraagd wordt om wat leuks over ‘m te zeggen op de afscheidsreceptie, dan kun je eigenlijk geen fatsoenlijke anekdote bedenken. Hij was er gewoon, deed wat ie moest doen en liep niemand voor de voeten. Dat is eigenlijk in het kort wat Grace & Frankie ook is. Goed gemaakt, hier en daar best grappig en prima voor erbij. Ga je er nog in lengte van dagen mooie verhalen over vertellen aan je collega’s? Nee, maar je hebt soms ook gewoon werkpaarden nodig.

Netflix
– 2015 – 2020
– 6 seizoenen
– Stelletje bejaarden beginnen aan een tweede jeugd. Voor te grinniken.
– 20 minuten per aflevering
sharing is caring

 

 

Related Posts

Comments are closed.