Hatfields & McCoys

by • December 19, 2013 • 8, Ellende, Series, Spannend, Toen, WaargebeurdComments Off on Hatfields & McCoys4421

Noem het een mini-serie, noem het een absurd lange film. ‘Hatfields & McCoys’ is zes uur kijkplezier, ook al zit je meer dan de helft van de tijd naar Kevin Costner te staren (NIET METEEN WEGKLIKKEN!). Het is cowboys galore, maar deze keer zit Kev niet “Tatanka. Tatanka” mompelend op z’n knieën een waterbuffel na te doen aan een zooitje indianen. ‘Hatfield & McCoys’ heeft namelijk geen indianen, alleen cowboys. Nou ja, een soort van cowboy-achtige figuren dan.

Het verhaal is gebaseerd op de families Hatfield en McCoy die elkaar eind 19de eeuw in het grensgebied tussen West Virginia en Kentucky het leven zuur maakten. Het was niet een-papieren-zak-gevuld-met-poep-op-de-deurmat-leggen-aansteken-en-aanbellen-werk of de JBL’s tegen de muur schuiven en de hele nacht ‘The Best Of Charlie Lownoise & Mental Theo’ tegen het metselwerk van de buren blazen. Nee, zelfs Frans Bromet had bij deze burenkift met de handen in het haar gezeten.

 

Burenruzie
Tijdens de burgeroorlog van 1861 tot 1865 vechten zowel de Hatfields als de McCoys mee aan de kant van de Confederates. Eén lid van de McCoy clan vindt het idee van slaven die zich het schuim op de rug werken op de zuidelijke suikerplantages wat achterhaald en trekt als Union soldaat het pakje van de tegenpartij aan. Dit wordt hem niet in dank afgenomen. Als het laatste trompetgeschal heeft geklonken en iedereen die nog kan lopen huiswaarts is gekeerd, besluiten een aantal ex-Confederates, waaronder een aantal Hatfields, verhaal te halen bij deze ‘verrader’. Je voelt ‘m al aankomen, dat loopt dus niet lekker af. Dit is het begin van een ‘burenruzie’ die decennia lang zou duren.

Gumstarr Scores 8History Channel
– 2012 – 2012
– 1 seizoen
– Burenruzie gone bad. Extremely bad.
– 120 minuten per aflevering

sharing is caring

 

 

Related Posts

Comments are closed.