I Am Street Fighter

by • February 17, 2014 • Acht, Cinema, DocuComments Off on I Am Street Fighter2811

Ik weet ook niet precies wat het is, maar om de één of andere reden heeft het gamevirus zich nooit echt in mij weten te nestelen. Dit kan te maken hebben met al die keren dat ik voor Jan Lul door mijn beste vriendje werd uitgenodigd om stiekem op de Commodore 64 van zijn broer te komen spelen. In de praktijk zaten we dan namelijk de hele dag cassettebandjes heen en weer te spoelen zonder precies te weten waar de fok we mee bezig waren. Voor diegene onder jullie die niet weten waar ik het over heb… Met alleen een cd in de gleuf stoppen kwam je er vroeger niet. Voor een potje Olympic Games moest je een cassettebandje precies tot aan het juiste punt doorspoelen, ingewikkelde codes invoeren en dan maar hopen dat die grote broer niet thuiskwam om je volledig in elkaar te trimmen.

Dat er niet hele nachten wordt doorgehaald met GTA en FIFA 14 wil niet zeggen dat ik de wereld van het gamen niet interessant vind. Auto’s boeien me ook niet, maar als er een Top Gear marathon op tv is dan zul je mij niet zien zappen. Het blijft namelijk grappig om freaks over hun grootste passie te horen praten. Zo deed ik bijvoorbeeld volop schuddebuiken bij The King Of Kong, een docu waarin twee gasten vechten om de titel van beste Donkey Kong’er ter wereld. Ook Indie Game, een docu over het ontspruiten van videogames, is een absolute aanrader. Zélfs voor de niet-gamer. Nu kan ook ‘I Am Street Fighter’ aan dat rijtje worden toegevoegd. Drie keer raden waar het over gaat.

Vorig jaar vierde één van de meest iconische games in game history zijn 25ste verjaardag. Speciaal om dit te vieren is er een docu in elkaar getimmerd en daar zitten allemaal mensen in. Mensen die vertellen dat ze vroeger met vettig haar naar huis moesten, omdat ze de hele avond in de lokale frietboer Street Fighter stonden te spelen. Mensen die Japans praten en vertellen wat precies hun aandeel is geweest in deze ultimate fighting game. Mensen die slapen onder een Blanka dekbed en mensen die scratchen met “Shoryuken!”. Het is een 70 minuten durend nerd alert, maar heel leuk om te kijken.

– I Am Street Fighter
– 2013
– 72 minuten
Trip down memory lane met één van de dikste games ooit.

 

 

 

Related Posts

Comments are closed.