Industry

by • December 23, 2020 • 7, Gewoon Leuk, Home, SeriesComments Off on Industry3057

Als het op series van HBO aankomt, ben ik niet zo moeilijk. Ik vreet eigenlijk alles wat ze me voorschotelen. Zelfs smakeloze magnetronmaaltijden als Mosaic, Here And Now en Room 104 heb ik – zij het met lichte tegenzin –  nog vrij makkelijk weg weten te werken. Toch was ik in eerste instantie bereid om voor Industry een zeldzame uitzondering te maken. De trailer deed me minder dan niks – ik onderging tijdens het kijken echt een totale flatline van emoties – en na het uiterst teleurstellende Devils was ik ook wel even klaar met al die gesjeesde financiële drama’s vol hebberige klootzakken zonder hartslag.

Mijn Industry-loze leven beviel eigenlijk prima, totdat ik op Twitter één van de kritieken las: ‘Less fucking and more finance, please!‘. Minder seks?! Je begrijpt dat mijn interesse – hetzij dus met enige vertraging – alsnog werd gewekt. Zo simpel en primitief ben ik dan ook wel weer. En wat bleek? Deze co-productie van HBO en de BBC – die eerder al succesvol samenwerkten aan I May Destroy You en Gentleman Jack – is inderdaad een clusterbom van onfunctioneel naakt, maar achter al dat onnodige gevoos gaat best een aardige serie schuil. Echt!

 

Het grote geld
De New Yorkse Harper Stern is de Atlantische Oceaan overgestoken en begeeft zich in Londen opeens in de wereld van het grote, snelle geld. Ze is één van de pas afgestudeerde studenten die in aanmerking proberen te komen voor een vast dienstverband bij de prestigieuze beleggingsbank Pierpoint & Co. Ze komt terecht in een wereld vol competitieve mannetjesputters die zelfs hun bloedeigen moeder op straat zouden zetten als ze daarmee het desbetreffende vastgoedobject iets duurder konden verkopen. Gasten voor wie normen en waarden uiterst rekbare begrippen zijn. Hoever is Harper bereid te gaan voor haar droombaan? Gaat ze full geldwolf of komt medemenselijkheid uiteindelijk toch als winnaar uit de bus?

A bit much
We kunnen er niet omheen. Industry bevat meer onnodig naakt en gefriemel dan de gemiddelde film van Paul Verhoeven en je kunt je inderdaad afvragen wat de toegevoegde waarde is van al dat chronische gelik en gesjor. Er zullen geheid mensen zijn die daarop afhaken en die kun je niet eens ongelijk geven. Het leidt allemaal een beetje af. Toch ging ik stiekem best lekker op Industry. Het is zeker niet de kwaliteit die je doorgaans van HBO gewend bent, maar het is wel vermakelijk. De serie hengelt je op de één of andere manier langzaam binnen. It grows on you. Het is een beetje zoals Euphoriait’s a bit much – maar je blijft toch kijken. Liefhebbers van volbloed financiële drama’s kunnen hun tijd beter stukslaan op series als Billions, Bad Banks of Bedrag, maar ben jij vooral geïnteresseerd in een lekkere dosis roddel en achterklap op een willekeurige werkvloer, dan is dit een prima tussendoortje voor jou.

 

HBO / BBC 2
– 2020 – 2022
– 2 seizoenen
– Beleggen, tussen het bevredigen van seksuele driften door.
– 50 minuten per aflevering

 

 

 

Related Posts

Comments are closed.