Insecure

by • November 17, 2016 • 7, Gewoon Leuk, Schuddebuiken, SeriesComments Off on Insecure3779

Je kent HBO waarschijnlijk vooral van krakers als Game Of Thrones, True Blood en The Sopranos, maar daarnaast is het ook een ware kweekvijver voor aanstormend talent. Girls, How To Make It In America en Togetherness, ze hadden het waarschijnlijk nooit tot je tv gered zonder HBO. Vind ik een schouderklopje waard, misschien wel met een bescheiden applausje erbij. Kijk maar. De volgende proefballon van de Home Box Office heet Insecure en die is zo hier en daar best goed voor wat knorretjes. Bij mij thuis wel tenminste.

 

Issa “The Awkward Black Girl” Rae
Insecure komt uit de pen van Issa Rae, die, met hulp van Pharrell Williams’ Youtube-kanaal iamOther, een aantal jaren geleden de blits maakte met haar door crowdfunding gefinancierde low budget webserie The Awkward Black Girl. Een serie die er volgens Rae moest komen, omdat er in haar ogen te weinig aandacht is voor de, zoals zij het beschrijft, black female nerd. Zeg maar Steve Urkel, maar dan zonder bretels en met bobbies. Net als The Awkward Black Girl gaat Insecure over de, soms ongemakkelijke, situaties waar je als (donkere) vrouw met enige regelmaat in kunt belanden. Wat dat betreft is het misschien een soort Sex & The City, maar dan minder wit.

2.0
De vraag is nu natuurlijk of de wat dikkere portemonnee van HBO The Awkard Black Girl 2.0 naar een hoger plan heeft weten te tillen. Het ziet er, logischerwijs, allemaal een stuk professioneler uit, maar sommigen zullen zeggen dat de show daardoor ook een beetje z’n ziel verloren heeft. Ik vind dat wel meevallen. Lekker op je zolderkamer in Final Cut Pro onderbelichte bibberbeelden knippen en plakken is natuurlijk een stuk sympathieker, maar maakt het allemaal niet beter kijkbaar. Het oog wil ook wat! Voor wandelende dertigerdilemma’s als ikzelf is the new and improved Issa Rae een prima partner in crime. Daarbij is het sowieso positief dat HBO haar platform gebruikt om te vertellen dat niet iedereen met ook maar een beetje pigment het hele verzameld werk van N.W.A. uit het hoofd kent en moeilijke handgebaren maakt bij ieder afscheid of begroeting. Box, ouwûh! Insecure begint als een lekker tussendoortje voor liefhebbers van ongemakkelijke situaties, maar groeit – seizoen na seizoen – langzaam uit tot een BFF waar je nog maar met moeite afscheid van kunt nemen.

HBO
– 2016 – 2021
– 5 seizoenen
– Sociaal licht gehandicapte chick en haar dagelijkse beslommeringen in L.A.
– 25 minuten per aflevering

sharing is caring

 

 

Related Posts

Comments are closed.