Invincible

by • April 16, 2021 • 7, Gewoon Leuk, Home, SeriesComments Off on Invincible1414

Robert Kirkman heeft het lekker voor elkaar. Niet alleen verdient hij zijn geld met het bedenken van succesvolle comics, hij weet deze verhalen vervolgens ook nog eens voor flinke bedragen te slijten aan allerhande zenders en streamingdiensten. Één voor de prijs van twee, zeg maar. Prima verdienmodel. De meeste mensen zullen hem kennen van The Walking Dead en Fear The Walking Dead, maar met Outcast maakte Kirkman bijvoorbeeld ook nog een horrorserie voor mensen die hitsig worden van exorcisme. Die bestaan geheid. Denk ik. Met de verfilming van Invincible wordt nu voor de eerste keer een comic van Kirkman verbouwd tot animatieserie. Een animatieserie die kan leunen op de bekende stemmen van Sandra Oh, J.K. Simmons, Steven Yeun, Mahershala Ali en Jon Hamm. Dit keer geen zombies, maar een vader die hoopt dat zijn zoon uit zal groeien tot een onverschrokken superheld. Een plot dat je bijna autobiografisch zou kunnen noemen, aangezien Kirkman zijn eigen zoon heeft opgezadeld met de naam Peter Parker. Waar is de kinderbescherming als je ze nodig hebt?

 

Papa, ik lijk steeds meer op jou
Wie dacht dat het voor Jordi Cruijff, Ziggy Marley en George Bush jr. lastig was om de schoenen van hun vaders te vullen, kent het levensverhaal van Mark Grayson nog niet. Het moet namelijk nogal intimiderend zijn om een vader te hebben die de meest gerespecteerde superheld op aarde is. Dat de man die op zondag het vlees snijdt ieder moment kan worden opgeroepen om de wereld te redden van de ondergang. In die voetsporen treden is toch wat anders dan registeraccount worden, omdat je vader en opa dat ook al waren. Om maar iets (geestdodends) te noemen. Als Mark op zeventienjarige leeftijd eindelijk zijn eigen super powers begint te ontwikkelen, gutst de bewijsdrang uit al zijn poriën. Hij wil bewijzen dat hij niet dat moederskindje is wat veel mensen – inclusief zijn vader – in hem zien. Hij komt er echter al snel achter dat het superheldengilde meer is dan wat aangeboren talent, een sexy lycra pakje en een catchy schuilnaam.

Justice League on steroids
Ik ben eigenlijk niet de aangewezen persoon om iets te vinden van deze nieuwste Amazon Original. Comics en animatieseries zijn niet mijn expertise. Ik heb dan ook geen idee of Invincible de comics van Kirkman eer aandoet, maar ik ging er best aardig op. Het is dan ook wel even iets anders dan de gemiddelde animatieserie. Als iedere aflevering voorafgegaan wordt door een waarschuwing voor grof taalgebruik, seksueel getinte inhoud en een overdaad aan geweld, dan weet je wel hoe laat het is. Wat dat betreft is Invincible een soort The Boondocks – of Black Dynamite – maar dan met nogal vernielzuchtige superhelden. Justice League on steroids, zeg maar. Invincible is – hoogstwaarschijnlijk – niet de serie die je voorgoed zal bekeren tot het animatie-evangelie – mij niet in ieder geval – maar het is zeker weer eens wat anders. De verandering van spijs die doet eten.

 

Amazon
– 2021 – 2023
– 2 seizoenen
– Superheldenserie van de maker van The Walking Dead
– 45 minuten per aflevering

 

 

 

Related Posts

Comments are closed.