Just For Kicks

by • October 5, 2013 • Acht, Cinema, Docu, SneakersComments (0)2806

Begin jij bij de eerste kennismaking altijd bij de voeten? Sta jij na een avondje Paradiso ook panisch met een tandenborstel de vlekken van je witte Air Force 1’s te poetsen? Ooit wel eens die laatste week van de maand alleen maar kant-en-klare aardappelsalade kunnen eten, omdat die nieuwe Air Max 1 Animal Packs gekocht móésten worden? Ja? Dan ga jij je wel herkennen in de verhalen van de sneaker heads in Just For Kicks.

Het verhaal van hoe de sneaker ooit alleen bestemd was voor het rennen over een sintelbaan of basketbalveld, maar langzaam uitgroeide tot manier om je op straat te onderscheiden van de rest van het gepeupel. Hoe de schoen een statussymbool werd en nieuwe Air Jordan III dragers in de 80’s nog wel een keer extra nadachten voordat ze in hun eentje een donkere steeg inliepen.

Niet de meest diepgaande docu, maar als je een voorliefde hebt voor de sneaker en kunt lachen om mensen die overduidelijk de grip op de realiteit zijn verloren, dan is dit voor dik een uur prima tijdsbesteding.

– Just For Kicks
– 2005
– Obsessief sneaker loven (dat laatste uitspreken als [lov-ven]
– 69 minuten

 

 

 

Related Posts

Comments are closed.