Kingdom

by • November 27, 2014 • 7, Arthouse, Ellende, SeriesComments Off on Kingdom4077

Voordat Mickey Rourke met z’n strak gebotoxte hoofd zijn ziel verkocht aan één of ander alcoholvrij biertje en verscheen in films waar zelfs regisseur Johan Nijenhuis zich voor kapot zou schamen, maakte hij in 2008 de blits in het tragische meesterwerk The Wrestler. Een leven vol roofbouw op zijn lichaam bleek de perfecte voorbereiding voor de rol van de aan lager wal geraakte worstelaar Randy ‘The Ram’ Robertson. Rourke zag er in deze periode zo uitgewoond uit dat hij met wat nepnagels en een zwarte pruik op ook prima de rol van Amy Winhehouse had kunnen vertolken in een film over haar veel te korte leven.

Nou zien de hoofdrolspelers in Kingdom er een stuk beter uit (ik weet zeker dat menig mevrouw licht knorrend van de bank glijdt bij het zien van de blokjes van Matt Laurie), maar verder sijpelt die rauwe The Wrestler vibe hier en daar lekker tussen de scenes van deze vrij onbekende serie door.

Kingdom
Dit is dus Matt. Dat hij uit z’n linkertepel lekt en blijkbaar enorm van destroyen houdt, zien we voor het gemak maar even door de vingers.

Oud freefight kampioen Alvey runt samen met zijn vriendin Lisa een krakkemikkige sportschool. Om wat extra geld in kas te krijgen, stuurt Alvey af en toe zijn jongste zoon Nate de kooi in om zich helemaal tot pulp te laten slaan. Zijn oudste zoon Jay is ook een vechter, maar die doet dat liever op straat. Dezelfde straat waarop de moeder van Jay en Nate haar lichaam verkoopt aan een ieder die twintig dollar te besteden heeft. Als aan al die gezelligheid ook nog de ex van Lisa wordt toegevoegd, die na een gevangenistijd van vier jaar weer in de sportschool van z’n ouwe vlam besluit te gaan trainen, komt er wel heel veel spanning op het leven van Alvey & co. te staan.

Gumstarr Scores 8-

DirecTV
– 2014 – 2017
– 3 seizoenen
– Grimey klappenuitdelerij en ontwrichte levenslopen.
– 50 minuten per aflevering

sharing is caring

 

 

Related Posts

Comments are closed.