Knuckle

by • June 22, 2014 • Cinema, Docu, ZevenComments Off on Knuckle2941

Als filmliefhebbers het onder elkaar over Snatch hebben, dan gaat het binnen de kortste keren eigenlijk altijd over Brad Pitt die daar een meesterlijke pickey neerzet. Naar nu blijkt heeft Guy Ritchie deze trailer trash galore helemaal niet uit zijn grote duim hoeven zuigen. Je hoeft namelijk alleen maar even de grens met Ierland over te steken om oog in oog te komen staan met deze uitzonderingen op de evolutietheorie.

“I’d now been recording these fights for over nine years and here I was in the middle of the forest filming two grandfathers beating the shit out of each other”

Eigenlijk vat deze quote van documentairemaker Ian Palmer wel zo’n beetje samen waar Knuckle over gaat. Voor een periode van meer dan tien jaar volgde hij een aantal Ierse kamperfamilies, die hun onderlinge geschillen uitvechten door op afgelegen landweggetjes elkaar met blote vuisten de hersens in te slaan. Generatie na generatie probeert op deze manier de familienaam in stand te houden en tegelijkertijd een extra zakcentje te verdienen. Dat de helft van het gewonnen geld rechtstreeks naar de tandarts kan voor een nieuw bovengebit zien we dan maar even door de vingers. Als die vingers überhaupt nog te zien zijn met die dichtgetimmerde ogen.

Knuckle gaat niet de beste docu worden die je ooit hebt gezien, zelfs Gerard Joling heeft meer inhoud. Het is echter wel grappig om even een kijkje te nemen in een wereld die zo ver af staat van de onze. Dat hoop ik althans voor je.

– Knuckle
– 2011
– 97 minuten
– Brad Pitt in Snatch bestaat dus echt. Sterker nog… Er zijn er een hele hoop van!

 

 

 

Related Posts

Comments are closed.