Les Revenants a.k.a. The Returned

by • October 4, 2013 • 7, Arthouse, Onwaarschijnlijk, Series, SpannendComments (0)3932

De tijd dat je je op je werk bij de watercooler kon opwerpen als ‘de ontdekker’ van Suits, Breaking Bad, Homeland en House of Cards ligt achter ons. De meeste van ons keken ze reeds en als ze nog niet zijn gekeken, dan staan ze in ieder geval al een tijdje op de to do list. Nee, als je jezelf ten overstaan van je collega’s wil opwerpen als de serieconnaisseur van het bedrijf, dan zul je echt uit een ander vaatje moeten tappen. Micha Wertheim zette in zijn show Voor Gevordeden al even uiteen hoe je dit het beste kunt aanpakken: deze letters zijn rood omdat dit een linkje is waar je op kunt klikken en dan zie je wat ik bedoel.

High Brow
Om te ‘overleven’ op het seriefront zul je achteloos titels als Utopia, Romanzo Criminale, Rectify en dus ook Les Revenants over de flexwerkplekken van je werkgever heen moeten brallen. Zeg er dan ook vooral bij dat ze zeker niet voor iedereen zijn, omdat ze gezien kunnen worden als de arthouse movies onder de series.

Guess who’s back?!
In Les Revenants rijdt een bus ‘t ravijn in. Knappe jongen die dat overleeft. Niemand dus. Tien jaar later duikt één van de overledenen echter opeens weer op in het leven van haar nabestaanden en wil de boel oppakken alsof er nooit iets is gebeurd. Ja ho eens even, dat gaat zomaar niet. Ze blijkt echter niet de enige te zijn die nog niet bereid is om onze wereld definitief te verlaten. Daarnaast is er ook nog eens een killer on the loose. Wat een prikkels allemaal. Nou, dat valt dus reuze mee. Les Revenants is namelijk geen spektakelstuk en alleen geschikt voor mensen die geen haast hebben, lees; traaaaag. Toch is het een serie die kan boeien. Sommige mensen althans. Volgens mij is dit niet mijn beste verkooppraatje ooit.

Les Americains
Er is maar één ding waar Amerikanen een grotere angst voor koesteren dan uitgebalanceerd eten met verse groenten en dat zijn ondertitels. Al die letters onderin je beeld leiden toch alleen maar af? “Ent wat kijnt of streenjz djibbùhritsch is det enniewee? Tok Ùhmerriekun wil joe?!” Speciaal om al die cultuurbarbaren tegemoet te komen is er weer een zender geweest – A&E dit keer – die de boel heeft overgoten met Yankee-saus. Het is nagenoeg een copy van het origineel, dus als jij als één van de weinigen níét hitsig wordt van de Franse tongval, dan kun je ook deze versie kijken.


Canal Plus
– 2012 – 2015
– Mysterieus met levende doden en nog wat moorden.
– 2 seizoenen
– 50 minuten per aflevering

 

 

 

Related Posts

Comments are closed.