Longmire

by • December 2, 2013 • 7, Cops, SeriesComments Off on Longmire3768

Over het algemeen ben ik meer van de series met één lange verhaallijn. ‘Longmire’ is dat dus niet echt. Bijna elke aflevering heeft een kop en een staart, maar tussen de bedrijven door krijg je beetje bij beetje wel meer inzicht in de verschillende karakters die dit zo’n prettige en ontspannen wegkijkert maken. Vooral de the man of the hour Walt Longmire is uiterst plezierig om naar te kijken. Nors, old school en sociaal wat gehandicapt, maar met het hart op de goede plek.

 

Walt
Nadat zijn vrouw is overleden focust Walt zich voornamelijk op het aantal resterende sixpacks in de koelkast en of deze wel op de juiste temperatuur zijn. Langzaam maar zeker groeit het besef dat dit niet zo door kan gaan en hangt hij de Smith & Wessons weer op de heupen en prikt de gouden sheriff ster op de borst. Met behulp van zijn dochter, Cady, en de nieuwe deputy, Vic, vindt hij z’n tweede adem en zet zowel z’n prive- als werkleven in de steigers voor de hoognodige lik verf. Zodra hij de boel op de rit heeft wordt ook beetje bij beetje meer duidelijk over wat er precies met zijn vrouw is gebeurd en dat zorgt er vanaf het einde van seizoen 1 voor dat je de afleveringen er in een steeds rapper tempo doorheen jast.

Voor de boekenwurmen
Als je maar neerkijkt op series, omdat deze niks vragen van je fantasie en inbeeldingsvermogen, dan heb je geluk. ‘Longmire’ is er namelijk ook in boekvorm. Die kun je dus lekker lezen om vervolgens op feestjes op te scheppen over hoe ontzettend belezen je wel niet bent.

A&E/Netflix
– 2012 – 2017
– 6 seizoenen
– Marlboro man met een gouden ster op de borst.
– 50 minuten per aflevering

 

 

Related Posts

Comments are closed.