Mad Dogs

by • February 8, 2016 • Bagger, SeriesComments Off on Mad Dogs3629

“Van je vrienden moet je het hebben”, zeggen ze wel eens. Nou, dan hebben ‘ze’ nog nooit een Milo in hun vriendenkring gehad. Milo is er zo één die onder ‘t mom van een grapje de hele tijd met z’n grijpgrage vingers aan je vriendin zit. Zo één die in de kroeg na vijf bier met iedereen ruzie gaat lopen zoeken en dat jij er dan tussen mag springen als één of andere Hell’s Angel hem te lijf gaat, omdat hij buiten tegen z’n brommer heeft staan pissen. Milo is die gast, die altijd nét zit te kakken op het moment dat het bij Loetje tijd is om de rekening te betalen. Ok, eerlijk is eerlijk, dat laatste klopt niet helemaal. Milo zit namelijk prima in de slappe was en laat het graag breed hangen. Zo heeft hij een belachelijk dikke villa in Belize en is hij niet te beroerd om z’n beste vrienden vliegtickets te sturen om daar eens even lekker de boel op stelten te komen zetten. “Maar dat is toch juist super aardig van die Milo?”, hoor ik je denken. Allereerst… Bemoei je met je eigen zaken. Ten tweede… Dat is zeker mooi van Milo, maar als dingen to good to be true zijn, dan komt dat over het algemeen omdat ze dat ook daadwerkelijk zijn.

 

Fratsen
Of Cobi, Lex, Gus en Joël het leuk zouden vinden om aan de Caribische Zee een dag of vijf de bloemetjes buiten te zetten? Of de oude gewrichten nog soepel genoeg waren om in de discotheken van Belize Stad met onnavolgbare dansmoves de hoofden van de lokale schonen op hol te brengen? Of ze zich bezwaard zouden voelen als er wat gratis vliegtickets hun kant op zouden komen? Het waren vragen waar de high school friends, inmiddels goed in de veertig, niet lang over na hoefden te denken. Rug harsen, oppas regelen voor de kat en gaan. Rollen, gesmeerd door bijna levensbedreigende hoeveelheden rum, in eerste instantie nog de mooiste anekdotes over de lippen van de vijf bloedbroeders, al snel schieten de eerste barsten in die zogenaamd hechte vriendschap van weleer. De druk op de vijf wordt alleen maar groter als blijkt dat Milo zijn fortuin niet op de meest kosjere manier bij elkaar heeft geharkt en zijn studiegenoten doelbewust deelgenoot maakt van één van zijn fratsen. Fratsen dekt de lading eigenlijk niet, maar ik vind dat we het woord ‘fratsen’ tegenwoordig veel te weinig gebruiken. Ik wil meer meer fratsen! Fratsen voor iedereen!

The Hangover
Als je het hebt over wat vrienden, die vijf uur lang in een net iets te klein vliegtuig naar één of andere party-bestemming vliegen om zich daar, uit het zicht van hun geliefden, in een acute coma te zuipen, dan dringt de vergelijking met The Hangover zich al snel op. Daar houden de overeenkomsten dan ook meteen op, want Mad Dogs kan in niks tippen aan de dijenkletser die in 2009 half Nederland naar de bioscoop trok. IMDb zegt dat dit een komedie is, maar dan stretchen ze dat begrip wel echt tot de uiterste uitersten. Is het dan spannend? Halverwege aflevering zes kwam ik er achter, dat ik mijn hele administratie van 2015 had bijgewerkt, dus het is zeker niet zo dat je het verhaal ingezogen wordt, nee. Tuurlijk heeft Mad Dogs die ene gast uit The Sopranos. Ja, die chick uit Fargo speelt er in en misschien herken je die onvolwassen DJ uit Treme ook nog wel, maar geen van allen haalt het niveau dat we eerder van hen zagen. Het is los zand. Geen 1+1=3, zeg maar. Je gelooft geen moment dat je naar een echte vriendengroep zit te kijken en de karakters zijn stuk voor stuk zo onsympathiek, dat het je eigenlijk niet zoveel kan schelen wat er met hen gebeurt. Of misschien ligt dat aan mijn harteloosheid, dat kan natuurlijk ook. Dat de schrijvers in de laatste afleveringen van gekkigheid niet meer weten wat voor konijn ze nu weer uit hun hoge hoed moeten toveren, laten we nog maar even buiten beschouwing.

Amazon
– 2016 – 2016
– 1 seizoen
– Mannen met een naderende midlife crisis beleven een spannend avontuur
– 50 minuten per aflevering

Bovenstaande is een remake van de Mad Dogs die Sky 1 ons in 2011 al voorschotelde. In principe hetzelfde recept, alleen dan op Mallorca en met Britten. Ik zag deze zelf (nog) niet, maar over het algemeen zijn remakes altijd een slap aftreksel van het origineel, dus mocht je ondanks alles tóch trek hebben gekregen in een ontspoord mannenuitje, doe dan deze.

 

sharing is caring

 

Related Posts

Comments are closed.