Mary & Max

by • September 27, 2013 • Acht, Animatie, Cinema, Droevenis, LachwerkComments (0)3548

Soms heb je van die films die je maar niet uit kunt zetten als je er langszappt. Good Will Hunting is er voor mij zo één, of The Shawshank Redemption. Al is het natuurlijk compleet belachelijk dat die laatste op nummer 1 staat in de IMDb top 250, maar zo zijn er wel meer dingen die niet helemaal kloppen in het leven. Ook Mary & Max is een film die ik altijd af moet kijken. In tegenstelling tot Home Alone en Coming to America is hij alleen nooit op televisie. Gelukkig zijn er meerdere manieren om cinematografische hoogstandjes tot ons te nemen.

Mary & Max vertelt het verhaal van Mary en Max. Je verwacht het niet! Mary is acht, enig kind in een licht ontwricht gezin en woont in Melbourne. Max wordt elke ochtend in z’n eentje wakker en heeft naast zwaarlijvigheid ook flink wat Asperger. Niet de groente, want hij woont in New York en daar heb je helemaal geen ruimte om te moestuinen. Nee, de stoornis Asperger. Door een speling van het lot beginnen ze een briefwisseling en vullen op die manier een beetje de leegte in elkaars leven.

Het is 90 minuten schitterende mistroostigheid geboetseerd in Australische klei. Het is een lach en een traan. Het is de meesterlijke stem van Philip Seymour Hoffman. Het is het kijken meer dan waard.

– Mary & Max
– 2009
Philip Seymour Hoffman, Toni Collette, Eric Bana
– Mistroostig. Zwaarmoedig met een lach.
– 92 minuten
– 8,5 op de schaal van Gumstarr

Related Posts

Comments are closed.