Max100

by • September 27, 2013 • Moethebbers, Sneakers, SpullenComments (0)2960

Als North Carolina ‘n promospot voor zichzelf zou maken, dan zou je waarschijnlijk zo’n eikenhouten stem het filmpje horen afsluiten met iets in de trant van: North Carolina. Where heroes are born. Het is namelijk niet alleen de plek waar een piepjonge Michael Jordan bij de plaatselijke FC kon uitgroeien tot een legende, ook is het de geboortegrond van Matt Stevens. Matt Stevens? Matt Stevens.

Deze graphic designer en fulltime eindbaas had altijd al een sluimerende liefde voor de Nike Air Max 1. Die gevoelens delen wij, want de Air Max 1 is toch wel een beetje het Oude Testament onder de sneakers. Nou ben ik zelf niet gelovig en heb ik eigenlijk geen idee wat er precies in die geschriften staat, maar volgens mij is het een prima vergelijking. Als ode aan deze monumentale schoen heeft Stevens het ontwerp in 100 verschillende vormen gegoten. Bijvoorbeeld:

De spiekbrief
Spiekbrief

Legoland
Legoland

Roestige container. Ik denk dat dit ‘n post-modernistische aanklacht is tegen de vergankelijkheid. Denk ik.
Container

DIY
DIY

Mijn favoriete ontwerp is de glas & lood Air Max 1. Gelukkig heeft een vriend van de familie altijd heel erg goed opgelet bij handenarbeid en was hij niet te beroerd om er wat bloed, zweet en tranen in te steken. Nu hangt er dus thuis dit voor m’n raam. Ik begrijp het als een licht gevoel van jaloezie zich van jullie meester maakt.

photo(1)

Alle honderd ontwerpen heeft Stevens gebundeld in een artistiek verantwoord boekje genaamd Max100 en die kun je kopen. Is een leuk kado en een thumbs up richting de maker.

Related Posts

Comments are closed.