Mythic Quest: Raven’s Banquet

by • July 14, 2020 • 7, Gewoon Leuk, Schuddebuiken, SeriesComments Off on Mythic Quest: Raven’s Banquet2310

Met Mythic Quest: Ravens Banquet duiken we in de wereld van de MMORPG’s: de massive multiplayer online role-playing games. Zelf ben ik nooit echt een gamer geweest – ik heb soms nog angszweetdromen over de tevergeefse pogingen om de Commodore 64 van mijn broer aan de praat te krijgen – maar ‘the culture‘ heeft me op de één of andere manier altijd wel aangesproken. In de uren die ik heb stukgeslagen op de video’s van Gamekings had ik makkelijk vloeiend Mandarijn kunnen leren. Het eerste seizoen van Mythic Quest neemt echter een stuk minder tijd in beslag en dat is jammer, want Apple TV+ heeft met deze mockumentary een komedie neergezet waar ik best nog wel wat meer van zou lusten. Een verzoek wat overigens al vrij snel werd ingewilligd, want de nazaten van Steve Jobs hebben inmiddels – in al hun wijsheid – besloten om deze schuddebuiker van een tweede ronde te voorzien. En terecht.

 

Me, me, me, me
Ian Grimm – een licht narcistische game-ontwikkelaar die zichzelf waarschijnlijk een begeesterd visionair zou noemen – probeert samen met zijn team de nieuwe World Of Warcraft uit de grond te stampen. Ik zeg wel ‘samen met zijn team’, maar Ian is eigenlijk één grote onemanshow. Dit tot groeiende irritatie van nagenoeg iedereen die de directiekamer met hem deelt. Met name de ambitieuze lead engineer Poppy Li kruipt met enige regelmaat tegen het plafond uit pure wanhoop. De zelfbevlekking van Ian neemt bij vlagen haast Trumpiaanse proporties aan en het is maar helemaal de (retorische) vraag of hij zijn bedrijf daarmee een dienst bewijst. Niet echt dus.

The Office X The Big Bang
Mythic Quest heeft de kantoorhumor van The Office, het nerdgehalte van The Big Bang Theory en de grappige ongemakkelijkheid van It’s Always Sunny In Philadelphia. Dat laatste is niet heel erg verwonderlijk, aangezien beide series uit de koker van Rob McElhenney komen. Net als in It’s Always Sunny In Philadelphia – waarin hij de rol van ‘Mac’ voor zijn rekening neemt – heeft McElhenney zichzelf ook voor Mythic Quest een hoofdrol toebedeeld. Geef hem eens ongelijk. Je moet jezelf af en toe wat gunnen in het leven. Ondanks dat het een lekker luchtig tussendoortje is, snijdt Mythic Quest – in navolging van andere Apple TV+ Originals als The Moring Show en Little America – ook de nodige maatschappelijke thema’s aan. Zo krijgt extreemrechts een veeg uit de pan en wordt er een hele aflevering gewijd aan het gebrek aan vrouwen in de gaming-industrie. Ik word daar blij van, maar als jij acuut vlekken in je nek krijgt van social justice warriors en alles wat maar riekt naar politieke correctheid, dan is dit alvast je heads up. Je kunt maar gewaarschuwd zijn. Ben jij na de laatste aflevering van The Big Bang Theory in een enorm zwart gat gevallen en schreeuwt je leven om een paar uur weldoordachte, maar zeer toegankelijke humor, dan is Mythic Quest de serie voor jou.

Apple TV+
– 2020 – 2021
– 2 seizoenen
– Soort The Big Bang Theory meets It’s Always Sunny In Philadelphia meets The Office
– 25 minuten per aflevering

 

 

 

Related Posts

Comments are closed.