De bikini’s kunnen terug in de kast en de tijd van schaamteloos vetrollen kweken onder een dekentje op de bank is eindelijk weer daar. Roerloos een bak Chunky Monkey leeg lepelen, terwijl je helemaal opgaat in je nieuwste serieverslaving. Ook het najaar van 2017 slaat je weer om de oren met nieuwe drama’s, komedies en docureeksen. Hier een rijtje van de new kids on the block waar ik heel erg naar uitkijk. Vind jij misschien ook wel interessant. Of niet. Kan ook.
Tin Star (Sky Atlantic, 7 september)
Sky Atlantic is een beetje de Europese versie van HBO en als die iets nieuws maken, dan moet je dat eigenlijk wel even checken. Helemaal als Tim Roth – kijk eens naar die heerlijk uitgewoonde kop – een bikkelharde agent speelt die in de prachtige Rocky Mountains de orde probeert te handhaven.
The Deuce (HBO, 10 september)
David Simon, de maker van Treme en The Wire. James Franco. Method Man. Onovertroffen styling. Het smerige New York van de 70’s. De hustle & bustle in de seksindustrie. Noem mij één reden waarom je deze nieuwe van HBO geen kans zou geven. Kun je niet. Kijken dus. Geen smoesjes.
American Vandal (Netflix, 15 september)
Netflix was met Making A Murderer één van de voorlopers als het gaat om de crimedocuserie. Nu komen ze met een nieuw (harig) zaakje, maar wel één met een flinke knipoog. Hoe serieus moet je een complottheorie rondom een befaamde piemeltekenaar namelijk nemen? Kijk het en bepaal zelf maar.
The Good Doctor (ABC, 25 september)
Zwarte acteurs worden nogal eens getypecast als sporter, gangster of rapper, maar Freddie Highmore lijkt zijn nichemarkt inmiddels ook wel gevonden te hebben. Was hij in Bates Motel al redelijk in zichzelf gekeerd, in The Good Doctor speelt hij een autistische, piepjonge dokter met het brein van Einstein op geestverruimende middelen. Bij ABC is het vaak alles of niets, dus laten we hopen op alles.
Alias Grace (CBC, 25 september)
Na The Handmaid’s Tale gaat ook CBC aan de haal met één van de boeken van Margaret Atwood. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een Ierse immigrante die wordt beschuldigd van de moord op haar werkgever. Alles wijst er op dat zij het heeft gedaan, maar zelf kan ze zich niks van het bloedbad herinneren. Alias Grace is vanaf 3 november bij Netflix te zien.
Liar (ITV/Sundance, 27 september)
Een lerares duikt in de koffer met de vader van één van haar studenten en dat blijkt het begin van een stortvloed aan beschuldigingen, leugens en andere ellende. Als er één zender is die met series als Rectify en Top Of The Lake heeft bewezen te zijn afgestudeerd in geraffineerde ellende, dan is het Sundance wel. Maak de borst dus maar nat.
Big Mouth (Netflix, 29 september)
Als je lekker gaat op series als South Park, BoJack Horseman en Family Guy, dan is deze nieuwe van Netflix er waarschijnlijk één die je wel gaat lusten. Volwassen humor en animatie is om de één of andere reden vaak een dodelijke combinatie. Dodelijk in de goede zin van het woord.
The Gifted (FOX, 2 oktober)
Met Heroes Reborn is het geprobeerd, maar een fatsoenlijke opvolger van Heroes hebben we nooit gekregen EN DAAR HEBBEN WIJ DUS WEL RECHT OP. FOX gaat het vanaf 2 oktober proberen en dat kunnen wij natuurlijk alleen maar toejuichen. Mensen met bovennatuurlijke super powers, what’s not to like?!
Suburra (Netflix, 6 oktober)
Please, laat dit Netflix’ antwoord op Gomorra zijn. Please, laat dit Netflix’ antwoord op Gomorra zijn. Please, laat dit Netflix’ antwoord op Gomorra zijn. Please, laat dit Netflix’ antwoord op Gomorra zijn. Please, laat dit Netflix’ antwoord op Gomorra zijn. Please, laat dit Netflix’ antwoord op Gomorra zijn.
Mindhunters (Netflix, 13 oktober)
Om de meest gevaarlijke figuren ter wereld op te kunnen sporen, moet je in hun hoofd kunnen kruipen. Ze proberen te doorgronden, hoe krankzinnig ze ook zijn. Een kijkje in de koppen van de Marc Dutroux’s, Jeffrey Dahmers en Anders Breivikken van deze wereld.
White Famous (Showtime, 15 oktober)
Weet je nog dat de wereld te klein was toen Beyonce, gekleed als Black Panther, in de rust van de Super Bowl even vakkundig het Levi’s Stadium in Californië afbrak? Dat de barsten in white fragility schoten als scheuren in gitzwart natuurijs? Wil je als zwarte artiest wel wereldberoemd worden, white famous, als een groot deel van je fans eigenlijk niet eens je achtergrond respecteren? Losjes gebaseerd op het leven van Jamie Foxx.
Loudermilk (Audience, 17 oktober)
Komedies blijven lastig. Niks moeilijker dan humor. Zelf ga ik voor de zwartgallige, ietwat cynische variant en die lijkt voldoende aanwezig in deze grinniker over een afkickende AA-begeleider. Voor de liefhebbers van de wat pijnlijkere grappen. Denk ik. Hoop ik.
S.W.A.T. (CBS, 2 november)
Vergeet even hoe kansloos Amerikaans de poster eruitziet, dit zou zomaar een interessante serie kunnen worden. Lekker pieuw pieuw pieuw, strak afgetrainde kerels in net iets te strakke t-shirtjes en een shitload aan actie. Niet alles hoeft bewierookt te worden in de culturele katernen van het NRC, soms mag ook gewoon het verstand op nul en S.W.A.T. lijkt mij daar een uitermate geschikte serie voor.
SMILF (Showtime, 5 november)
De struggles van een alleenstaande moeder die veel te cool is om alleen te zijn. Showtime is voor mij voor eeuwig heilig, omdat ze Shameless maakten en ik hoop dat deze een beetje in diezelfde categorie valt.
Future Man (Hulu, 14 november)
Een conciërge die al zijn vrije uren achter de Xbox doorbrengt, wordt door een hogere macht gerekruteerd om een beetje te tijdreizen en de mensheid te beschermen tegen uitsterven. Ik snap ook wel dat dit niet heel erg aanlokkelijk klinkt, maar deze serie is gemaakt door Seth Rogen en die kan wel wat. Een voordeel van de twijfelaar, dus.
She’s Gotta Have It (Netflix, 23 november)
Nog voordat hij doorbrak met films als Do The Right Thing en Jungle Fever, maakt Spike Lee in 1986 de low budget film She’s Gotta Have It en daar maakt netflix nu een serie van. Ik koester nogal wat liefde voor Spike Lee, dus beter gaat dit geen enorme natte scheet worden.
Wormwood (Netflix, 15 december)
Een man stort zich op de mysterieuze dood van zijn vader, een militair wetenschapper die tijdens de Koude Oorlog druk was met de ontwikkeling van middelen voor biologische oorlogsvoering. Alles rondom zijn dood schreeuwt doofpot en de zoektocht leidt tot de diepste, meest duistere geheimen van de Amerikaanse regering.
NOOIT MEER NAAR BUITEN!
StartUp Next Post:
Blood Drive