Nieuw kijkvoer voor 2015

by • December 20, 2014 • HomeComments Off on Nieuw kijkvoer voor 20153806

Een nieuw jaar betekent ook weer nieuwe seizoenen van je favoriete series. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar die nieuwe afleveringen van House Of Cards, Girls, Game Of Thrones, Shameless en Banshee kunnen mij niet snel genoeg beginnen.

Naast nieuw ouds drukt ook altijd weer allerlei nieuw nieuws de neus tegen het raam en dat roept altijd dezelfde vraag op… Gaat 2015 dan het jaar worden waarop er weer een nieuwe Sopranos, Breaking Bad of The Wire opstaat? Dat zou toch een potje flink niet normaal meer prettig zijn? Misschien dat één van de volgende series aan die torenhoge verwachtingen kan voldoen…

12 monkeys

 

12 Monkeys (SyFy, 16 januari)

Afgelopen jaar zagen we met wisselend succes al filmverserieïngen (jahoor, dat is vanaf nu gewoon een woord) van klassiekers als Fargo en From Dusk Till Dawn en SyFy voegt nu 12 Monkeys toe aan dat lijstje. Net als in de cultklassieker uit ’95 zal er iemand terug in de tijd reizen om de uitbraak van een gruwelijk dodelijk virus de halt toe te roepen. Dat is nog eens wat anders dan een baan als buschauffeur. Maar dat terzijde.

 

 

Agent Carter

 

Agent Carter (ABC, 6 januari)

Zou het na onder andere Agents Of S.H.I.E.L.D, The Flash, Arrow en Gotham dan eindelijk gaan lukken om een super hero serie de buis op te slingeren die níét volkomen ruk is? Zou toch mooi zijn als we dat in 2015 met z’n allen mee gaan maken.

 

 

 

 

American Crime

 

American Crime (ABC, 5 maart)

Een oorlogsveteraan en zijn vrouw worden aangevallen in hun huis. De man komt om het leven en zijn vrouw ligt er alles behalve lekker bij. Het onderzoek dat daar op volgt zet de verhoudingen in de buurt behoorlijk op scherp. Is geschreven door de man achter 12 Years A Slave, John Ridley.

 

 

 

 

backstrom

 

Backstrom (Fox, 22 januari)

De Zweedse criminoloog Leif Persson schreef een serie boeken over de zelfdestructieve detective Backstrom en daar maakt Fox nu een serie van. Als Amerikanen aan Europees product gaan lopen klooien moet je oppassen en al helemaal als die Amerikanen bij Fox werken, maar met het oog op goede voornemens enzo krijgen ze het voordeel van de twijfel. Van mij in ieder geval. Jullie zijn natuurlijk helemaal vrij om daar anders over te denken.

 

 

 

Better Call Saul

 

Better Call Saul (AMC, 8 februari)

Saul Goodman, die overbetaalde onrechtrechtprater uit Breaking Bad, krijgt z’n eigen one-man-show. Ik ben daar blij mee, want Saul is net als Louis Litt in Suits en Ari Gold in Entourage die man you love to hate.

 

 

 

 

daredevil

 

Daredevil (Netflix, mei)

Er staat nog geen bewegend beeld online, dus die houden jullie van me tegoed, maar er moet natuurlijk wel even melding gemaakt worden van het feit dat Netflix ergens in mei het eerste seizoen van Daredevil de serie gaat droppen. Het verhaal is denk ik wel bekend… De blinde Matt Murdock bevecht als advocaat overdag het kwaad in een Italiaans krijtstreeppak en in de nachtelijke uren doet hij dat in rood latex. Één voordeel wat Netflix in ieder geval al heeft is dat de serie sowieso nooit kutter kan zijn dan de verfilming uit 2003 met Fen Baffleck.

 

 

Dig

 

Dig (USA Network, 5 maart)

In Jeruzalem wordt een archeoloog over de kling gejaagd. Ben je dan in geen enkele beroepsgroep meer veilig?! FBI-agent Peter gaat op onderzoek uit en struikelt over meer dan waar hij op gehoopt had.

 

 

 

 

 

Empire

 

Empire (FOX, 7 januari)

Man bouwt imperium. Man hoort dat ie de pijp uit gaat. Man moet imperium moet imperium overdragen aan één van zijn kinderen. Als dat geen heibel in de tent wordt, dan weet ik het ook niet meer. Volgens mij genoeg voer voor een lekkere wegkijker.

 

 

 

 

MaddAddam

 

Maddaddam (HBO, ergens in 2015)

Dit palindroom wordt door HBO gedestilleerd uit de boeken van Margaret Atwood, die een post-apocalyptische wereld schetst, waarin een klein groepje overlevers er maar het beste van moeten zien te maken. Als HBO dit doet zoals HBO dat kan, dan kan dit een echte vingerlikker worden. De show is nog in ontwikkeling, dus er valt op bewegend vlak weinig te koekeloeren.

 

 

 

Sense8

 

Sense8 (Netflix, ergens in 2015)

Als ik internet moet geloven zijn ze nog bezig met de laatste shoots, dus de trailer laat nog even op zich wachten. Over het verhaal is al wel het één en ander bekend. Van de één op de andere dag is een groep mensen opeens mentaal met elkaar verbonden. Veel tijd om er van te genieten is er niet, want ze worden achter de broek aangezeten door instanties die denken dat zij een gevaar vormen voor de samenleving.

 

 

 

The last man on earth

 

The Last Man On Earth (Fox, 1 maart)

Zo’n titel die in grote lijnen wel uitlegt waar de serie over gaat. Ik keek de trailer en moest daar al bij gniffelen. Nu maar hopen dat het ook leuk is als je er langer dan vier minuten naar moet kijken.

 

 

 

 

Togetherness

 

Togetherness (HBO, 11 januari)

Twee stelltjes onder één dak die proberen de gezelligheid in hun relatie te bewaren, terwijl ze daarnaast ook trachten (sorry voor het oud-hollandsch, maar anders staat er twee keer ‘proberen’ één zin en dat is lelijk.) (Hè kak, nou heb ik toch twee keer ‘proberen’ geschreven.) (Godver. Drie keer.) wat aan zelfontplooiing te doen.  Ik hoop op dezelfde licht cynisch grappige toon die ook verborgen zit in andere HBO komedies als Hello Ladies, Girls en Family Tree. Hoop ik op. Grondig.

 

 

Wayward Pines

 

Wayward Pines (Fox, 14 mei)

Agent Ethan Burke is opzoek naar twee collega’s die verdwenen lijken te zijn. Zijn zoektocht leidt tot een stadje ergens in Idaho waar de dingen niet helemaal zo lijken te gaan zoals ze moeten gaan.

 

 

 

 

weird loners

 

Weird Loners (Fox, 31 maart)

Het leven van vier bindingsangsters komt door een speling van het lot samen in een oud herenhuis in Queens, New York. Als je mensen maar lang genoeg bij elkaar zet vormt er vanzelf een band en daar heeft Fox een serie van geboetseerd. Ik kon nog geen trailer vinden, dus dat is nog even afwachten geblazen.

 

 

 

Deze lijst wordt naarmate 2015 vordert natuurlijk alleen maar langer en langer, maar dit lijkt mij in ieder geval een goed begin. Als de helft hiervan uiteindelijk het begluren waard is, dan wordt het wat series betreft sowieso een lekkere winter en voorjaar.

Related Posts

Comments are closed.