Nieuwe Series In 2014

by • December 28, 2013 • 7, 8, 9, SeriesComments Off on Nieuwe Series In 20144341

Ook in 2014 gaan er natuurlijk weer nieuwe series onze kant opgeslingerd worden. Waarschijnlijk gaat de helft daarvan het maar redden tot het einde van ‘t seizoen en dáár weer de helft van is ook echt om aan te zien. Uit alles wat er van start gaat heb ik er een paar uitgepikt die het kijken misschien wel waard gaan zijn, maar wat weet ik er verder van.

True Detective – 12 januari

Als een serie begint met het kenmerkende HBO geruis en er wandelen ook nog eens twee giganten als Woody Harrelson en Matthew McConaughey in rond, dan is succes eigenlijk al gegarandeerd. Tel daar het rauwe landschap van Louisiana en ‘n moordenaar die al zeventien jaar uit de handen van de politie heeft weten te blijven bij op en de verwachtingen stijgen tot ongekende hoogte. Daar zullen die jongens bij HBO wel zenuwachtig van worden. Ik heb 12 januari in ieder geval met merkstift in de agenda staan.

 

Penny Dreadful – In de loop van 2014

Nadat er een grote punt is gezet achter acht seizoenen Dexter is Showtime natuurlijk zoekende naar een nieuwe oogappel waar ze een aantal seizoenen meer vooruit kunnen. Dit jaar zagen Masters Of Sex en Donovan al het licht en in de loop van 2014 gaat Showtime daar Penny Dreadful aan toevoegen.

Zo op het eerste gezicht lijkt het een soort American Horror Story on steroids. Het verhaal speelt zich af in Londen aan het begin van de 19de eeuw en krijgt bezoek van bekende namen als Frankenstein, Van Helsing, Jack the Ripper en Dracula. Volgens mij moet je deze dus alleen doen als het nog licht is buiten. Niet met je vriendin kijken als je niet tegen eng kunt, want dan gaat ze een kant van je zien die je eigenlijk verborgen wilt houden.

 

Crossbones – Wie het weet mag het zeggen

Crossbones is een beetje de Wu Tang Clan onder de aangekondigde series. De organisatie zweert met de hand op het hart dat ze gaan komen, maar je moet het eerst maar even afwachten. Online is er, los van het feit dat NBC John Malkovich heeft weten te strikken voor de rol van Blackbeard, nog maar weinig over bekend. Bewegend beeld is er ook (nog) niet te vinden, laat staan een datum waarop we Blackbeard voor het eerst “Har, har, har” kunnen horen schreeuwen vanaf de boeg van z’n slagschip.

Crossbones

 

Black Sails – 25 januari

Ook Starz duikt in het piratengenre en is daarmee de directe concurrent van Malkovich en z’n ooglap. Met dit soort kostuumrakkers kun je plank volledig misslaan, maar als het ook maar een beetje lijkt op wat de jongens van Starz met Spartacus gedaan hebben, dan moet het een kans van slagen hebben. Zweepslagen. Op de blote ruggen van onschuldige voorbijvaarders. Tsssjh! Tsssjh!

 

Chicago PD – 8 januari

Een nieuw tv-seizoen kan natuurlijk niet zonder een meeslepend politiedrama vol klapperpistolen en glimmende badges. NBC gaat het proberen met Chicago PD. De vraag is of hier een nieuwe The Wire, Braquo of The Shield geboren gaat worden of dat er uiteindelijk met losse flodders wordt geschoten. Ik vrees dus het laatste, maar op basis van de trailer verdient deze serie het in ieder geval om geprobeerd te worden.

 

The 100 – 19 maart

Het verhaal heeft wel iets weg van Terra Nova. Op aarde is er iets niet helemaal lekker gegaan, waardoor de boel niet echt leefbaar meer is. Men zoekt het dan ook hoger op. Heel veel hoger op in outer space. 97 jaar later worden 100 kleine crimineeltjes terug naar de aarde gestuurd om te kijken of het fruit nog steeds licht geeft en of er een beetje te ademen valt. Als The 100 net zo ruk is als Terra Nova, dan kunnen we na aflevering 1 meteen ophouden met kijken, maar wie weet gaat deze ons verrassen.

 

The Spoils of Babylon – 9 januari

Als je van gek, raar en vervreemdend houdt, dan is The Spoils of Babylon de serie om in de gaten te houden. Deze staat hoog op mijn lijst, voornamelijk omdat de trailer volslagen absurd is. Hou ik van, volslagen absurd. En van Chocotoffs uit de koelkast. Hou ik ook van. Maar dat heeft verder niks met series te maken. Volgens mij gaat het over een licht verknipte familie die lekker in de slappe was zit, omdat ze wat oliebronnen bezitten. Verder weet ik dat Jessica Alba er in zit en dan ben ik eigenlijk al tevreden. Jessica Alba is namelijk prettig om naar te kijken. Ook zitten er nog allemaal andere grote filmsterren in. Volgens mij is series where the money is, anders was Tobey (die ook van de partij is) wel bezig met Spider Man 7.

 

Resurrection – 9 maart

Na onder andere The Killing, The Bridge en Shameless gaan de Amerikanen zich weer wagen aan een re-make van een al bestaande serie. Deze keer gaat Les Revenants onder het mes van de cosmetisch chirurg. Als dat maar goed gaat, want veel van de make-overs zijn nou niet bepaald lekker uitgepakt.

In een slaapdorp staat opeens een dood kind op de stoep van z’n ouders. Geen spat veranderd ten opzichte van de dag dat hij er van tussen piepte. Als ook andere ‘doden’ hun vrienden en familie een bezoekje brengen, begint er langzaam wat paniek onder de gelederen te onstaan. En terecht. Is toch ook niet normaal, zomaar allemaal dooien op je stoep?!

 

Believe – In de loop van 2014

De laatste serie waar ik wel benieuwd naar ben is Believe. Iets met een meisje met paranormale skills en een ex-con die haar moet beschermen tegen de mensen die op haar powers uit zijn. Het schijnt op waargebeurde feiten te berusten, maar daar twijfel ik dus een beetje aan.

 

Turn – 2014’ish

Het is 1778 (zo, dat is lang geleden) en Abe en een groepje vrienden besluiten de eerste spionnen te worden in een tijd waarin Amerika vecht om haar onafhankelijkheid. Als ze bij AMC net zo’n vet tijdsbeeld neer weten te zetten als bij Hell On Wheels, dan kan dit zo maar heel dik gaan worden. Kan, he. Hoeft niet.

Related Posts

Comments are closed.