Nieuwe Series In 2018

by • January 2, 2018 • 7, 8, 9, Arthouse, Bagger, Cops, Ellende, Gewoon Leuk, Home, Onwaarschijnlijk, Schuddebuiken, Series, Spannend, ToenComments Off on Nieuwe Series In 20186242

Het is 2018. Een nieuw jaar, nieuwe voornemens. Eindelijk die reis naar de Malediven maken. Stoppen met roken. Hopeloos verliefd worden. In die eerste weken van januari gutst de positiviteit nog uit al onze poriën, maar er komen ook tegenslagen. Dat is het leven. Allebei je knieschijven breken, omdat je zo nodig moest leren skeeleren. Liefdesverdriet. Weken van aanhoudende regen en buitenproportionele windhozen. Er gaan tijden komen dat alles tegen lijkt te zitten, dat je het liefst op de bank, met de gordijnen dicht, onder een dekentje wil zitten. Één ding waar je dan ook in 2018 altijd op kunt rekenen zijn series. Series om je op te vrolijken, series waarbij je kunt wentelen in zelfmedelijden en series, zo spannend, dat je alles om je heen vergeet. Hier een flinke lijst met nieuwe series in het nieuwe jaar. De krakers waar ik het meest naar uitkijk staan bovenaan, dus als je het eigenlijk nooit met mij eens bent, zou ik van onder naar boven scrollen. Het is maar een tipje.

 

The Looming Tower (Hulu, 28 februari)
Nine eleven. Het was de Pearl Harbor van de 21ste eeuw en het startpunt van Lawrence Wright’s boek, The Looming Tower. In zijn prijswinnende reconstructie beschrijft hij hoe, op 11 september 2001, meerdere passagiersvliegtuigen gekaapt konden worden. Gesteggel tussen de FBI en CIA zorgde er mede voor dat terroristen redelijk ongestoord hun gang konden gaan, met alle gevolgen van dien. Daar komt nu een serie over en die zou zo maar eens heel erg indrukwekkend kunnen zijn.

Trailer

 

Counterpart (Starz, 21 januari)
Ieder jaar komt er wel een serie uit waar geen touw aan vast te knopen valt. Afgelopen jaar waren dat bijvoorbeeld Legion en Dark, dit jaar zou dat best wel eens Counterpart kunnen zijn. Een low level pencil pusher bij een spionageagentschap van de UN ontdekt dat er een parallel universum bestaat waarin hij een enorme eindbaas is.

Trailer

 

 

Here And Now (HBO, 11 februari)
Als Alan Ball – de bedenker van Six Feet Under en American Beauty – een familiedrama maakt, dan ben je daar op voorhand enthousiast over. Helemaal als Tim Robbins en Holy Hunter in blokletters op de poster staan.

Trailer

 

Altered Carbon (Netflix, 2 februari)
Wat als je niet kan sterven? Wat als je bewustzijn door een medisch hoogstandje eeuwenlang van lichaam naar lichaam kan verhuizen? Maakt het dan nog wat uit of je vermoord wordt of wil je, comfortabel in je nieuwe lichaam, hemel en aarde bewegen om de dader achter slot en grendelen te krijgen. Je kunt het al lezen in het gelijknamige boek van Richard K. Morgan, maar ik zou gewoon even wachten tot 2 februari.

Trailer

 

 

Mosaic (HBO, 22 januari)
Het vette van Mosaic is niet zozeer het verhaal – al ben ik natuurlijk hartstikke nieuwsgierig wie Sharon Stone koud gemaakt heeft – maar vooral hoe het verhaal verteld wordt. Of beter, hoe jij wil dat het verhaal verteld wordt. Via de speciale Mosaic-app kun jij namelijk zelf bepalen welke verhaallijn je wil volgen en vanuit wiens perspectief je de hele moordzaak wil bekijken. Hoe vet is dat?! Bijna net zo vet als het feit dat deze door Steven Soderberg gemaakt is en die maakt bijna alleen maar vette dingen. Als we Magic Mike even door de vingers zien dan.

Trailer

 

Waco (Paramount Network, 24 januari)
David Koresh is misschien wel één van de, zo niet dé bekendste sekteleiders van de vorige eeuw. In zijn afgelegen boerderij in Waco verkondigde hij het woord van God, maar zat hij vooral heel veel aan door hem gehersenspoelde vrouwen. Hoe dat zover kon komen? Gewoon even Waco checken.

Trailer

 

 

 

Barry (HBO, 7 januari)
Barry is een ontevreden huurmoordenaar en niks is dodelijker dan een ontevreden huurmoordenaar. Als hij met lichte tegenzin naar Los Angeles afreist voor een klusje, neemt zijn leven plots een nogal onverwachtse wending. Hij belandt per ongeluk in het theatercircuit en voelt een passie ontbranden waar hij het bestaan niet van wist. Geen idee of dit wat wordt, maar hij is van HBO dus ik denk van wel. HBO is namelijk mijn lievelings.

Trailer

 

Hard Sun (BBC1/Hulu, 6 januari)
Neil Cross is de geestelijk vader van Luther en nu is hij de grote man achter Hard Sun. Als je tijdens de trailer al oren en ogen tekort komt, dan weet je dat deze in ieder geval op de kijklijst moet. Iets met een dooie hacker wiens dood leidt naar het einde van de wereld. Of zoiets. Ik geloof het allemaal wel. Ik ga deze sowieso checken.

Trailer

 

 

 

The Terror (AMC, 26 maart)
Deze door Ridley Scott (Alien, Gladiator, American Gangster) geproduceerde verfilming van het gelijknamige boek zou best wel eens geweldig kunnen worden. Uitgehongerde mannen die tijdens een mislukte poolexpeditie moeten zien te overleven van de spareribs van hun overleden vrienden. Alsof je eigen dekknecht opeten nog niet zwaar genoeg is, worden ze ook nog eens aangevallen door een mysterieus monster. Murphy’s law in optima forma.

Trailer

 

McMafia (BBC, 1 januari)
Dat je heel je leven bezig bent geweest om je vader, die aan het hoofd staat van de Russische maffia, en zijn dubieuze praktijken op afstand te houden, maar dat je van de één op de andere dag toch in een wereld wordt gezogen die je altijd hebt verafschuwd.

Trailer

 

 

 

Seven Seconds (Netflix, 23 februari)
We krijgen van Netflix slechts een seconde of tien, maar daar zit een shitload aan bloed, een onheilspellend muziekje en een nogal knappe vrouw in, dus de ingrediënten voor een lekkere serie zijn wat mij betreft daar. Ik weet het, het is nog een flinke pot koffiedik kijken, maar dit drama over een zwarte jongen, die door het toedoen van een witte agent zwaar gewond raakt, zou zo maar de nieuwe American Crime kunnen worden.

Trailer

 

 

The Chi (Showtime, 7 januari)
Chicago. The Windy City. De geboortegrond van Playboy Magazine en de plek waar Michael Jordan keer op keer op keer geschiedenis schreef. Ook is het de hometown van Lena Waithe – die vriendin van Dev in Master of None – en samen met Common heeft zij een serie gemaakt over het leven in één van de buitenwijken van haar Chicago.

Trailer

 

 

 

Castle Rock (Hulu, ergens in 2018)
Het slechte nieuws is dat Stephen King boeken over het algemeen genadeloos verpest worden door seriemakers. Het goede nieuws is echter, dat Caste Rock niet door de eerste de beste seriemaker geknutseld wordt. Hulu heeft J.J. Abrams gevraagd en die heeft 11.22.63, Westworld en, natuurlijk, Lost al bewezen dat ie skills heeft. De trailer belooft in ieder geval al veel goeds. Een goed begin is het halve werk, zullen we maar zeggen.

Trailer

 

Rise (NBC, 13 maart)
Als je wel weer ruimte hebt voor een nieuwe guilty pleasure, dan zou dit ‘m zomaar kunnen worden. Een high school-drama vol intriges, gebroken tienerharten en veel meer van dat alles. Een soort Glee meets Friday Night Lights, zeg maar. Ook wel eens fijn om naar een serie te kijken waarin niet aan de lopende band mensen vermoord worden.

Trailer

 

 

The Trade (Showtime, 2 februari)
Ook in 2018 weer de nodige docuseries. Één daarvan is The Trade, de drugshandel bezien door de ogen van de de telers, de handelaren, die gasten die er met je autoradio vandoor gaan en de mensen die proberen die troep van de straat te houden.

Trailer

 

Jack Ryan (Amazon, ergens in 2018)
Ook in 2018 moet er natuurlijk gevochten worden tegen het terrorisme. Deze keer is het de cyfernerd Jack Ryan die het kogelwerende vest aan moet trekken. Hij heeft in zijn excelbestandje wat vreemde transacties opgemerkt en mag als beloning in het vliegtuig naar het Midden-Oosten voor wat ouderwets veldwerk.

Trailer

 

 

The Oath (Crackle, 8 maart)
Ik ben wel fan van Crackle. De streamingdienst van Sony Pictures komt vaak met rauwe ongepolijste dingen die soms bijna experimenteel aanvoelen. Ze deden het met Snatch, ze deden het met StartUp en ik hoop dat ze dat nu weer gaan doen met The Oath. Bendes, corrupte politie en de uitgewoonde kop van Sean Bean. What’s not to like?

Trailer

 

 

 

 

Good Girls (NBC, 26 februari)
Het is altijd fijn om tussendoor ook even een serie te hebben die je lekker op de automatische piloot kunt kijken. Good Girls is er zo één. Best een aardige cast, best aardig gefilmd en, met drie struggelende huismoeder die besluiten in de georganiseerde misdaad te gaan, best een aardig verhaal. Gewoon een prima tussendoortje zonder al te veel pretenties.

Trailer

 

 

Alone Together (Freeform, 10 januari)
Mij kan humor niet cynisch en zwartgallig genoeg zijn, dus daarom ging ik ook redelijk lekker op You’re The Worst, Catastrophe en Fleabag. Alone Together lijkt in die categorie te vallen. Twee goede vrienden die geen moment ongelegen laten om elkaar af te zeiken, daar kan ik dus wel redelijk om lachen. Hopen dat dit na een paar afleveringen niet sleets wordt -zoals bij You’re The Worst een beetje gebeurde – en dat we er met Alone Together weer een komedie met een randje bij hebben.

Trailer

 

The Alienist (TNT, 22 januari)
Het is het New York van 1896 en iemand heeft er zijn hobby van gemaakt om jonge, mannelijke prostituees om te leggen. Een niet alledaagse psycholoog, een illustrator voor de krant en een jonge vrouw die graag detective wil worden, gaan er samen op uit om de boosdoener in de kraag te vatten.

Trailer

 

 

Britannia (Sky Atlantic, 18 januari)
Dit is er één voor de Vikings fanboy en -girls. In hun aanhoudende expansiedrift proberen de Romeinen ook aan de andere kant van het kanaal huis te houden, maar dan kennen ze Kerra en haar zwaardkunsten nog niet.

Trailer

 

 

 

9-1-1 (FOX, 3 januari)
9-1-1, what’s your emergency? Hoe vaak hebben we dat wel niet in bloedstollende docu’s voorbij horen komen? Het is die ene vraag waar eigenlijk alleen maar ellende op kan volgen. Ellende die FOX met een tranentrekkend emo-sausje heeft overgoten om er zo een lekker kijkbare serie van te maken. Of dat is gelukt? Ik durf het te betwijfelen.

Trailer

 

 

Grown-ish (Freeform, 3 januari)
Kleine meisjes worden groot. Ze gaan de deur uit. Je kunt immers niet tot in lengte van dagen bij je overbeschermende vader blijven wonen. We zagen Zoey in het vierde seizoen van Black-ish al stukken minder, maar dat kwam dus omdat ze in haar studentenhuis hele flessen Pisang Ambon aan het atten was. Daar zijn nu ook beelden van en de vraag is maar helemaal hoe leuk dat gaat zijn. Spin-offs zijn vaak toch maar een slap aftreksel van het origineel. Hopen op die ene uitzondering dus.

Trailer

 

Unsolved: The Murders of Tupac & Biggie (USA Network, 27 februari)
USA probeert ook mee te liften op de populariteit van het true crime-genre en geef ze eens ongelijk. Unsolved is hun antwoord op American Crime Story en kan, indien succesvol, natuurlijk seizoenen vooruit met al die mensen die in Amerika dagelijks over de kling worden gejaagd. De vraag is een alleen welke vibe Unsolved meekrijgt. Wordt het die Straight Out Of Compton feel, dan zitten ze gebeiteld. Wordt het een soort All Eyez On Me II, dan kan dit wel eens een enorme natte scheet gaan worden.

Trailer

 

Siren (Freeform, 29 maart)
De kleine zeemeermin heeft geen rode lokken en een grote glimlach, maar hoektanden als scheermessen en als je met haar solt ben je je leven niet zeker. In Bristol Cove komt één van die Kromowidjojo’s aan wal en het hele dorp is meteen in rep en roer.

Trailer

 

 

 

Crawford (CBC, 2 februari)
De trailer duurt een goeie minuut en je hebt na afloop geen idee waar je naar hebt zitten kijken. Iets met wasberen en een kerel die door een apparaatje praat in ieder geval. Het is volgens mij een komedie, maar dat hebben ze redelijk goed weten te verbergen.

Trailer

 

 

 

Instinct (CBS, 11 maart)
Ongewone duo’s die samen moorden oplossen, het is inmiddels een redelijk beproefd recept in serieland. Denk Elementary, denk Lucifer, denk Limitless. Mensen die anders nooit met elkaar in aanraking waren gekomen, moeten nu, al dan niet onder lichte dwang, samen optrekken tegen het kwaad. In het geval van Instinct wordt een universiteitsprofessor de sidekick van een NYPD-detective. Prima joh. Waarom niet? Kan allemaal. Ga vooral lekker je gang.

Trailer

 

The Resident (FOX, 21 januari)
Als je het als zender écht niet meer weet, dan kun je er altijd nog een ziekenhuisserietje uit persen. Deze kan zo op de grote Grey’s Anatomy, Code Black, The Good Doctor, Chicago Med-stapel. Prima voor mensen die helemaal lekker gaan op het genre, maar voor de gemiddelde seriekijker hoogstwaarschijnlijk van weinig toegevoegde waarde.

Trailer

 

 

 

Black Lightning (The CW, 16 januari)
Ik wil deze echt heel graag fantastisch vinden, maar als je al een beetje moet gniffelen bij scènes die heel serieus zijn bedoeld, dan gaat er al iets niet helemaal goed. We worden overspoeld met superheldenseries en er wordt ook heel goed naar gekeken, maar als je heel eerlijk bent, welke zijn nou echt goed? Écht goed?! Die zijn op één hand te tellen en ik weet niet of één van die vingers Black Lightning gaat zijn.

Trailer

 

 

A.P. Bio (NBC, 1 februari)
Iets met een voormalig filosofiewetenschapper die naast zijn droombaan grijpt en daarna aan de slag moet als biologieleraar. Ze zeggen dat de humor op straat ligt, dus misschien dat de schrijvers van komedies gewoon eens wat vaker naar buiten moeten?

Trailer

 

 

 

LA to Vegas (FOX, 2 januari)
Elk nieuw televisieseizoen heeft een middelmatige komedie nodig met van die tenenkrommende grapjes die je vader ook altijd tegen het kassameisje van de Albert Heijn maakt. Laat je niet van de wijs brengen door dat “from the co-creator of Modern Family“, want deze parodie op het luchtvaartwezen mag Phil Dunphy’s veters waarschijnlijk niet eens strikken. Waarschijnlijk.

Trailer

 

 

Living Biblically (CBS, 26 februari)
Ook CBS moet natuurlijk een komedie hebben die na één seizoen gecancelled kan worden en dat is, als ik mij niet vergis, Living Biblically. Niks zo persoonlijk als humor, dus misschien ga jij wel helemaal lekker op een gozer die heeft besloten om de Bijbel tot op de laatste letter na te leven, maar ik denk dat ik deze even oversla.

Trailer

 

 

 

Het is nog maar de vraag of al deze series zich een weg weten te banen richting een Nederlands platform, maar het gros zal linksom of rechtsom wel een keer te zien zijn. Ergens. Mocht je geen zin hebben om te wachten op je nieuwe lievelingsserie, dan kun je ook even een kijkje nemen in het beste van 2017, wellicht vind je daar iets leuks.

 

 

 

Related Posts

Comments are closed.