Mocht iemand zich zorgen maken over de vraag of er in 2019 wel genoeg nieuws te zien zal zijn, wees maar niet bang! Ook de komende maanden hoef je in theorie je huis niet uit. Geruststellende gedachte! Alle grote jongens staan klaar met spiksplinternieuwe series om je vingers bij af te likken. Zo komt HBO bijvoorbeeld met een ingrijpende miniserie over Tsjernobyl, schijnt Netflix weer licht op de meest bizarre misdaden en wordt praktisch de hele comic book store bij jou om de hoek omgebouwd tot series. Hoe nice is dat?! Veel titels beschikken jammer genoeg nog niet over een trailer, maar desondanks heb ik toch een lijst kunnen samenstellen waar je als serieliefhebber wel vrolijk van móét worden. De series waar ik persoonlijk het meest naar uitkijk staan bovenaan en dan zakken we langzaam af in het moeras van hersenspinsels die waarschijnlijk na een half seizoen al gecancelled gaan worden. Veel plezier met kijken!
The Last Dance (ESPN/Netflix, ergens in juni)
Deze tiendelige docureeks van ESPN en Netflix is op zichzelf al reden genoeg om belachelijk veel zin in 2019 te hebben. Nooit vertoonde beelden van Michael Jordan en zijn nineties Bulls. Één van de allerbeste sportploegen ooit, gedirigeerd door een man die basketbal hoogstpersoonlijk opnieuw uitvond. Persoonlijk kan ik dus al maanden niet slapen in de wetenschap dat deze er aan zit te komen.
Black Monday (Showtime, 20 januari)
19 oktober 1987 was de dag dat de beurs van Wall Street in een vrije val terechtkwam waar maar geen einde aan leek te komen. Italiaanse maatpakken keken op de beursvloer vertwijfeld naar de beeldschermen van hun computers, terwijl de koersen gierend in het rood denderden. Wat was hier in hemelsnaam aan de hand? Als deze serie half zo cool is als de trailer, dan hoop ik dat ze er 1300 afleveringen van gaan maken.
Doom Patrol (DC Universe, 15 februari)
DC Universe kwam in 2018 met haar eerste titel en Titans was – wat mij betreft – meteen één van de betere superheldenseries van de afgelopen jaren. Goed nieuws dus, dat ze ons ook in 2019 de nodige super powers voorschotelen. De licht gemankeerde Doom Patrol gaat de wereld redden van de ondergang en ik ga daar denk ik enorm van smullen. Hoop ik.
Too Old To Die Young (Amazon, ergens in 2019)
Iets met een politieagent die terechtkomt in een (onder)wereld vol huurmoordenaars, Yakuza-strijders, Russische maffiabazen, rivaliserende drugkartels en bloeddorstiger tienergangs. Ja luister, ik verzin dit ook niet. De trailer is een verzameling ultrakorte snippets, maar het is meer dan genoeg om een sfeer neer te zetten en heel veel zin te krijgen in deze.
Judas (Videoland, 6 januari)
Na het succes van Mocro Maffia gaat Videoland opnieuw aan de haal met een boek over de Nederlandse georganiseerde misdaad. Ditmaal wordt de autobiografie van Astrid Holleeder in serievorm gegoten en de eerste beelden zijn veelbelovend. Het zou zomaar kunnen dat de streamingdienst van RTL een vorm heeft gevonden, waarin zelfs ík Nederlands drama ga waarderen.
The Umbrella Academy (Netflix, 15 februari)
Nu Netflix haar Marvel-rechten kwijt is, moet zij haar superhelden ergens anders vandaar halen. Misschien niet eens zo heel erg, want zo maken we eindelijk eens kennis met andere namen dan Daredevil, Iron Man en de Hulk. Had jij bijvoorbeeld wel eens gehoord van The White Violin? Of van Spaceboy en The Rumor? Ik niet, in ieder geval. Nieuwe (anti)helden in een nieuw jaar. Ik ben er helemaal klaar voor.
Warrior (Cinemax, ergens in 2019)
Gebaseerd op een verhaal van Bruce Lee, dus deze nieuwe van Cinemax – die in het verleden ook met het over de top Banshee kwamen – zit vanzelfsprekend helemaal ramvol vliegende vuisten en te hoog geheven benen. Iets met een Chinese gast die in het San Francisco van 1800 voor het karretje van de Chinese maffia wordt gespannen. Of zoiets. Zoveel is er nog niet bekend over, behalve dan dat ik deze absoluut ga kijken.
The Dark Crystal (Netflix, ergens in 2019)
Samen met Willow, Labyrinth en The Goonies was The Dark Crystal de film die ik als jochie zo vaak keek, dat ik hele scènes woord voor woord mee kon praten. Het poppenspektakel van Jim Henderson is pure nostalgie, dus ben ik even blij, als doodsbang dat Netflix daar nu een serie van gaat maken. Het is in ieder geval winst dat een hele nieuwe generatie met dit nagelbijtend spannende verhaal op gaat groeien. Daar kun je alleen maar blij om zijn. Zo, nu gaat opa even een dutje doen.
Valley Of The Boom (National Geographic, 13 januari)
“Internet, dat is gewoon weer zo’n hype. Dat waait wel weer over.” Je hoort het die stoffige collega met die vergeelde rokerssnor nog zeggen, maar inmiddels weten we wel beter. Een dag geen internet en het hele kantoor zit duimendraaiend naar het systeemplafond te kijken. Hoe dat zover heeft kunnen komen zie je in Valley Of The Boom.
Wayne (YouTube Premium, 16 januari)
YouTube’s antwoord op The End Of The F***ing World. Maar dan grappiger. De 16-jarige Wayne stapt op zijn Kreidler om samen met zijn kalverliefde, Del, de gestolen Trans-Am van zijn overleden vader terug te vinden.
Trigger Warning (Netflix, 18 januari)
Killer Mike is de helft van het rappers duo Run The Jewels. Het valt Mike op dat dat we in een nogal witte wereld leven en dat de zwarte zaak hier en daar best een duwtje in de rug kan gebruiken.
I Am The Night (TNT, 28 januari)
Iets met een geadopteerd meisje dat op zoek gaat naar haar verleden en onderweg struikelt over de zieke geest die verantwoordelijk is voor de gruwelijke ‘Black Dahlia moord’. Als alle afleveringen van Spoorloos zo zouden verlopen, zou ik elke week kijken.
Kingdom (Netflix, 25 januari)
Crouching Tiger Hidden Dragon meets The Walking Dead, dat vat Kingdom ongeveer wel samen. Zingende samurai zwaarden en gorgelende zombies, het zou best eens een combinatie kunnen zijn die ons een paar zeer bevredigende avonden op gaat leveren.
Project Blue Book (History Channel, 8 januari)
Tussen 1952 en 1969 onderzocht de Amerikaanse luchtmacht meer dan 12.000 meldingen van buitenaards leven. Ufo’s, aliens en andere zaken die met het gezonde verstand niet te verklaren vielen, werden zorgvuldig binnenstebuiten gekeerd. Dit project, Project Blue Book, is nu door History Channel gebruikt als basis voor een serie voor iedereen die het gevoel heeft dat er ‘iets’ is.
Miracle Workers (TBS, 12 februari)
Steve Buscemi die God speelt, heb je nog meer redenen nodig om Miracle Workers te checken? Nee, toch? Ooh en die nerd met die toverstok zit er ook in. Altijd leuk.
Good Omens (Amazon/BBC, ergens in 2019)
Satan heeft een zoon gekregen en een engel en een demon zetten alles in het werk om te voorkomen dat deze antichrist richting aarde komt. David Tennant – je weet wel, die van Jessica Jones en Broadchurch – zit hier in, dus dat is sowieso goed nieuws.
Deadly Class (Syfy, 14 januari)
Met Deadly Class wordt opnieuw een comic leven ingeblazen. Deze keer gaat het over een internaat voor kinderen van maffiabazen en massamoordenaars, die middels een keiharde training worden opgeleid tot creatieve probleemoplossers (lees: huurmoordenaars). Gezellig! Op het eerste gezicht lijkt het er één voor een wat jongere doelgroep, maar het zou mij niet verbazen als de wat oudere bingers hier ook lekker op gaan.
Pen15 (Hulu, 8 februari)
Maya en Anna zijn allebei dertigers, maar in Pen15 spelen ze twee pubers van dertien die proberen te overleven in de hel die middelbare school heet. Dit is er waarschijnlijk één voor mensen die niet vies zijn van licht absurdistische humor. Hulu maakt over het algemeen prima series, dus hij is sowieso het checken waard.
Proven Innocent (FOX, 15 februari)
Na zelf jaren onschuldig vast te hebben gezeten, besluit advocate Madeline Scott zich volledig te richten op onfortuinlijke lotgenoten die in hetzelfde schuitje zitten. Ik ben zelf niet een groot fan van FOX – hun series zijn mij vaak te plastic en bombastisch – maar de aanwezigheid van Kelsey Grammer is zeker een reden om deze kans te geven.
Whiskey Cavalier (ABC, 27 februari)
Will “Whiskey Cavalier” Chase is een FBI-agent die na een nasty break-up moet gaan samenwerken met de esthetisch zeer verantwoorde CIA-agente Frankie Trowbridge. Samen sturen ze een team gemankeerde spionnen aan. Als dat niet neuken wordt, dan weet ik het ook niet meer.
The Passage (FOX, 14 februari)
Een mislukt medicijnenexperiment verandert een groep levensgevaarlijke gevangenen in bloeddorstige vampieren. Zul je altijd zien. Het lot van de wereld ligt opeens in de handen van een weesmeisje dat de sleutel kan zijn tot de oplossing. Dit is een hele extreme versie van Annie, zeg maar, en de sun komt voorlopig even niet out tomorrow.
The Pier (Movistar, 18 januari)
Wanneer het lichaam van Alexandra’s man wordt gevonden op een pier net buiten Valencia, begint voor haar de zoektocht wat er precies met hem is gebeurd. De politie denkt aan zelfmoord, maar dat is voor Alexandra ondenkbaar. Spaanse series hebben de afgelopen jaren een vlucht genomen, dus goed om te zien dat we ook in 2019 ons woordenboek er weer bij kunnen pakken.
Fam (CBS, 10 januari)
Persoonlijk krijg ik al rode vlekken in mijn nek bij het horen van een lachband en heb ik een broertje dood aan de zoveelste familiesitcom, maar er zijn vast en zeker mensen die hier van smullen. Ze zullen het in het openbaar nooit toegeven – en terecht – maar ze bestaan. Voor de volledigheid dus ook maar even Fam aan deze lijst toegevoegd. Ik ben gewoon te goed voor deze wereld.
De Beste Series Van 2018 Next Post:
You