Nieuwe Series In 2021

by • January 1, 2021 • 7, 8, 9, Arthouse, Bagger, Cops, Ellende, Gewoon Leuk, Onwaarschijnlijk, Schuddebuiken, Series, Spannend, Toen, WaargebeurdComments Off on Nieuwe Series In 20214187

Nieuw jaar, nieuwe series! Vanwege alle producties die door corona zijn stilgelegd, is het – helaas – nog geen overweldigende clusterbom van mondwaterende trailers. Disney+ heeft bijvoorbeeld een stortvloed aan nieuwe Star Wars en Marvel-series aangekondigd, maar veel van die nieuwe titels wachten nog op bewegend beeld. Hetzelfde geldt voor seriegroothandels als Netflix, Amazon en Apple TV+. Ondanks dat heb ik toch alvast wat kakelverse series voor je op een rijtje gezet. Om er toch alvast een beetje in te komen, zeg maar.

 

The Falcon & The Winter Soldier (Disney+, 19 maart)

Tot dusver is het aanbod van Disney+ nog geen vetpot, maar daar gaat 2021 een flink potje verandering in brengen. Kijk de trailer van The Falcon & The Winter Soldier en ga mij dan maar eens vertellen dat je geen zin hebt in deze spin-off van Avengers: Endgame.

Trailer

 

 

 

The Underground Railroad (Amazon, ergens in 2021)

Dit is er één van Barry Jenkins, de man die ons eerder al Moonlight, If Beale Street Could Talk en een aflevering van Dear White People bracht. Net als het Underground uit 2016 gaat dit verhaal over de geheime route die ontsnapte slaven moesten afleggen in hun zoektocht naar meer vrijheid in de noordelijke staten van Amerika. Als de serie net zo intens wordt als de teasers, dan is dit er één die eind 2021 in de top 10 van het jaaroverzicht kan staan. Kan. Laat ik niet te hard van stapel lopen.

Trailer

 

Loki (Disney+, ergens in mei)

Net als The Falcon & The Winter Soldier speelt ook Loki zich af na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame. Loki moet zich verantwoorden voor Marvel’s versie van het strafhof in Den Haag. Hij is er vandoor gegaan met een object waarmee hij door tijd en ruimte kan reizen – de Space Stone – en dat wordt hem niet in dank afgenomen. Niet in de laatste plaats, omdat hij daarmee loopt te fucken met het verloop van de geschiedenis van de mensheid.

Trailer

 

WandaVision (Disney+, 15 januari)

Ook Wanda Maximoff a.k.a. The Scarlett Witch en Vision hebben van Disney+ hun eigen serie gekregen. De twee superhelden proberen onder de radar een burgerlijk leven vol magnetronmaaltijden en kringverjaardagen op te bouwen, maar het bloed kruipt uiteindelijk toch waar het niet gaan kan. Dit lijkt op voorhand één van de wat meer uitdagende Marvel-series van Disney te worden. Verplicht kijkvoer voor mensen die lekker gingen op het krankzinnige Legion dus.

Trailer

 

Resident Alien (SyFy, 27 januari)

SyFy heeft met titels als Happy!, Deadly Class en Blood Drive steeds vaker series die zich niet afspelen in één of ander vijandig melkwegstelsel. Een fijne ontwikkeling voor mensen die niet meteen hitsig worden van zwarte gaten en zoevende ruimteschepen. Ook Resident Alien is er één waar zelfs de grootste scifi-hater mee uit de voeten kan. Een lekker flauwe komedie over een alien die zich tijdelijk vermomt als mens, totdat de alien ANWB zijn kapotte ruimteschip komt fixen.

Trailer

 

Clarice (CBS, 11 februari)

Het is – ontegenzeggelijk – één van dé films van de jaren ’90: The Silence Of The Lambs. Je kon eind vorige eeuw geen fles Chianti opentrekken zónder daarbij het slurpende geluid van Hannibal Lecter na te doen. CBS richt zich in deze spin-off echter op die andere hoofdrolspeler, Clarice Sterling. Wat gebeurde er eigenlijk met haar, nadat Hannibal de benen nam?

Trailer

 

Coyote (Paramount Network, 7 januari)

Hij was al eens agent in (misschien wel) de beste politieserie ooit en in Coyote gaat Michael Chiklis dat allemaal nog eens dunnetjes overdoen. Althans, dat hoop ik. Deze keer wordt hij als gepensioneerde grenswachter gechanteerd door de maffia en moet hij helpen om mensen vanuit Mexico Amerika binnen te smokkelen. Spannend!

Trailer

 

 

Night Stalker (Netflix, 13 januari)

Een seriejaar is pas compleet wanneer Netflix over de brug komt met docureeks waar je stijl van achterover slaat. Het liefst over één of andere sicko die nietsvermoedende, onschuldige burgers de stuipen op het lijf jaagt. Drie keer raden of Night Stalker een beetje aan de voorwaarden voldoet…

Trailer

 

 

 

Run The World (Starz, ergens in 2021)

Beyoncé vroeg het en gaf ook maar meteen het antwoordWho run the world? Precies, girls! In Run The World proberen drie vriendinnen – met wisselend succes – New York naar hun hand te zetten. Je zou gemakshalve kunnen zeggen dat dit Sex And The City was geweest als regisseur Daren Starr wél oog voor diversiteit had gehad.

Trailer

 

 

 

Lupin (Netflix, 8 januari)

Hij vergaarde wereldfaam met zijn rol in Intouchables en nu heeft Omar Sy met Lupin zijn eigen Netflix-serie. Hij speelt Assane Diop die eindelijk de dood van zijn vader kan wreken, wanneer hij door een mysterieuze gift opeens beschikt over oneindig veel geld en resources.

Trailer

 

 

 

The Serpent (BBC One, 1 januari)

Het waargebeurde verhaal van Charles Sobhraj, een psychopaat die in de jaren ’70 voor de lol niets vermoedende backpackers over de kling joeg. Je kunt maar een hobby hebben. Lange tijd wist Charles uit de handen van de autoriteiten te blijven, totdat Herman Knippenberg – werkzaam op de Nederlandse ambassade in Bangkok – zich ermee begon te bemoeien.

Trailer

 

 

What If…? (Disney+, ergens in 2021)

Wat als? Wat als belangrijke gebeurtenissen in het Marvel universum net even wat anders waren verlopen? Wat als Spider-Man niet door een spin, maar door een waterbuffel was gebeten? Wat als Iron Man hoogtevrees had gehad? Wat als Luke Cage in Het Gooi was opgegroeid?

Trailer

 

 

 

The Mysterious Benedict Society (Disney+, ergens in 2021)

The Mysterious Benedict Society lijkt een beetje Disney+ haar antwoord op The Umbrella Academy te zijn en ik heb daar heel veel vrede mee. Bijdehante kinderen met super powers moeten hun krachten bundelen om zo de wereld van de ondergang te redden. Prima! Kom maar door! Niet in de laatste plaats vanwege het lekkere Wes Anderson sfeertje.

Trailer

 

Tiger (HBO, 10 januari)

Jarenlang was hij de Michael Jordan van het golf, maar ook buiten de baan was Tiger niet vies van een occasional hole-in-on. Problemen in zijn privéleven zorgde ervoor dat zijn carrière als een kaartenhuis in elkaar stortte. Hij moest alles vanaf de grond opnieuw opbouwen en over dat loodzware traject heeft HBO een tweedelige docu gemaakt. Twee delen, dat is genoeg om dit een serie te noemen. Vind ik dan.

Trailer

 

 

The Watch ( BBC America, 3 januari)

The Watch is gebaseerd op de comic Discworld. Discworld – de naam zegt het al – is een platte planeet die balanceert op de ruggen van vier gigantische olifanten, die op hun beurt weer op het schild van een gigantische schildpad staan. Ik zeg niet dat je zo stoned als een garnaal moet zijn als je deze grimmige ‘punk rock politiethriller’ aanzwengeld, maar het kan vast en zeker geen kwaad.

Trailer

 

 

Star Wars: The Bad Batch (Disney+, ergens in 2021)

The Bad Batch is een spin-off van Star Wars: The Clone Wars. Iets met huurlingen die dwars door het heelal op allerlei spannende missies gaan, terwijl ze verwikkeld zijn in een existentiële crisis waar zelfs Dr Phil zich geen raad mee zou weten.

Trailer

 

 

 

Debris (NBC, ergens in 2021)

De maker van Fringe heeft weer een bovennatuurlijk verhaal uit z’n hoge hoed getoverd. Deze keer kletteren er allemaal brokstukken van een verwoest buitenaards ruimteschip op aarde en dat heeft nogal ingrijpende gevolgen voor de wetten van de zwaartekracht. Twee agenten – op verschillende continenten – moeten samenwerken om hier een beetje chocola van te maken.

Trailer

 

 

Firefly Lane (Netflix, 3 februari)

In Firefly Lane zien we hoe een vriendschap van drie decennia op de proef wordt gesteld na een flink staaltje hoogverraad. Dit is met name een serie voor mensen die vrijwillig naar de Margriet Winterfair gaan, maar omdat Katherine Heigl erin zit, waag ik misschien ook wel een poging. Misschien. Heel misschien. Waarschijnlijk niet.

Trailer

 

 

The Great North (Fox, 14 februari)

Bij Fox persen ze er de ene na de andere animatieserie voor volwassenen uit. De afgelopen jaren kon je er al kijken naar The Simpsons, Family Guy en King Of The Hill en nu hebben twee schrijvers van het eveneens bij Fox uitgezonden Bob’s Burgers opnieuw toegeslagen. In The Great North verhuist een alleenstaande vader met zijn kroost richting Alaska om in het hoge – en koude – noorden een nieuw leven op te bouwen.

Trailer

 

 

History Of Swear Words (Netflix, 5 januari)

Altijd al willen weten waar koosnaampjes als dickhead, thundercunt, snowflake, jackass, gobshite, fuckweasel, incel, shitnugget en cum dumpster vandaan komen? Slapeloze nachten gehad, omdat je maar niet kon achterhalen welke woordkunstenaar de afkorting milf de wereld in heeft geholpen? Nicolas Cage heeft vanaf 5 januari antwoord op al jouw vragen in de docureeks History Of Swear Words. Fuck yeah!

Trailer

 

 

Resident Evil (Netflix, ergens in 2021)

Games zijn steeds vaker de inspiratiebron voor series. Verbouwde Netflix eerder al The Witcher tot serie, dit jaar is het de beurt aan Resident Evil. Deze keer geen mensen van vlees en bloed, maar hetzelfde soort animatie wat je doorgaans ook in games zelf ziet. Net als in de games is nagenoeg de hele wereldbevolking weggevaagd door een hardnekkig virus en moet Jade – één van de overlevers – zien te overleven in een nogal vijandige setting.

Trailer

 

3 Caminos (Amazon, 22 januari)

Vijf vrienden, afkomstig van vijf verschillende continenten, trekken door de jaren heen meermaals hun orthopedisch verantwoorde stappers aan voor de fameuze wandeltocht richting Santiago de Compostella. Onderweg komen ze niet alleen elkaar, maar ook zichzelf tegen.

Trailer

 

 

 

MacGruber (Peacock, ergens in 2021)

Will Forte – die van The Last Man On Earth – maakte in 2010 met de film MacGruber een parodie op de man die van zes paperclips en een postelastiekje een Sherman-tank kon knutselen. Nu heeft Peacock – de streamingdienst van NBC – in al haar wijsheid besloten om daar ook een serie van te maken. Geen idee wie op zulke flauwe ellende zit te wachten, maar er zal vast een markt voor zijn.

Trailer

 

 

Everyone Is Doing Great (Hulu, 13 januari)

Dit is overduidelijk geen serie die terugblikt op het afgelopen jaar. Seth en Jeremy hadden kortstondig succes met hun versie van True Blood, maar inmiddels zijn de twee jonge televisiemakers een beetje in de vergetelheid geraakt. In Everyone Is Doing Great doen zij er alles aan om hun mojo weer terug te vinden, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Trailer

 

 

Tribes Of Europa (Netflix, 19 februari)

Als je See, The 100 en The Walking Dead in een blender flikkert, dan krijg je Tribes Of Europa. Het is 2070 en beschaving zoals wij hem kenden is volledig weggevaagd. De boel is ontaard in één grote stammenoorlog en er is ook nog één of andere magische kubus die uitkomst kan brengen.

Trailer

 

 

 

Mr. Mayor (NBC, 7 januari)

Mr. Mayor gaat over een rijke zakenman die zich om de verkeerde redenen verkiesbaar stelt. Tegen alle verwachtingen in wint hij de verkiezingen en moet dan opeens gaan bedenken waar hij eigenlijk voor staat en uitvogelen hoe de politiek überhaupt in elkaar zit. Komt dit verhaal je een beetje bekend voor? Ja hè? Alsof de afgelopen vier jaar nog niet zwaar genoeg waren.

Trailer

 

 

Walker (The CW, 21 januari)

Zeg je Chuck Norris, dan zeg Walker Texas Ranger. Jarenlang vertolkte de rossige karatekoning de rol van politieagent Cordell Walker, maar vanaf 21 januari is er een new Cordell Walker in town. De serie die bijna de hele jaren ’90 voor haar rekening nam, wordt in een nieuw, eigentijds jasje gehesen en daar gaan verstokte televisiekijkers van weleer op voorhand al de vlekken van in hun nekken krijgen. Zo gaat dat nou eenmaal met reboots.

Trailer

 

Fate: The Winx Saga (Netflix, 22 januari)

Dit is een spin-off van de Nickelodeon show Winx Club, maar dan met mensen van vlees en bloed. Nou ja, mensen… Fate gaat over zes feeën die op een magische kostschool – noem het een soort Zweinstein – moeten leren om met hun powers om te gaan. Die hebben ze namelijk nodig om de wereld te redden van de ondergang. What else is new?

Trailer

 

 

Bridge And Tunnel (Epix, 24 januari)

Zo nu en dan krijg je een trailer voorgeschoteld waar precies helemaal niks in zit waar je enthousiast van wordt. Bridge And Tunnel – gebaseerd op de gelijknamige film uit 2014 – lijkt op voorhand al een serie te zijn die na één seizoen wegzakt in de eeuwige anonimiteit. Iets met pas afgestudeerde jongeren uit Long Island die het proberen te maken in het rauwe New York van de jaren ’80.

Trailer

 

 

Superman & Lois (The CW, 23 februari)

Schijnbaar kun je het verhaal van Clark en Lois niet in genoeg nieuwe jasjes wringen, want The CW waagt zich er dit jaar gewoon weer aan. Voor de verstokte supherheldenfetisjisten van goed nieuws, maar ik vraag me af of de gemiddelde televisiekijker hier echt heel erg warm voor loopt. Als we eindeloos hadden moeten herkauwen, dan had God ons wel als koe op de aarde gezet.

Trailer

 

 

Call Me Kat (Fox, 3 januari)

De echte fossielen zullen haar waarschijnlijk nog wel kennen als Blossom, maar voor de meesten van jullie is Mayim Bialik vooral bekend van haar rol als Amy Fowler in The Big Bang Theory. Het zwarte gat wat die show heeft achtergelaten, wordt door Bialik nu opgevuld met een kattenhotel, sets van bordkarton, slechte grappen en een tenenkrommende lachband. Je moet er maar zin in hebben.

Trailer

 

 

Shadow And Bone (Netflix, ergens in april)

Over deze valt nog niet heel erg veel te vertellen. Of het moet zijn dat liefhebbers van fantasy de titel Shadow And Bone in hun geheugen moeten griffen. Dit is er namelijk één over een dappere soldate die het opneemt tegen een duistere wereld vol allerhande duivels en demonen. Of zoiets. Als ik het goed begrijp.

Trailer

 

 

 

Het is nog maar de vraag of al deze series zich een weg weten te banen richting een Nederlands platform, maar het gros zal linksom of rechtsom wel een keer te zien zijn. Ergens. Mocht je geen zin hebben om te wachten op je nieuwe lievelingsserie, dan kun je ook even een kijkje nemen in het beste van 2020, wellicht vind je daar iets leuks.

 

 

 

Related Posts

Comments are closed.