Nieuwe series in oktober

by • September 29, 2016 • HomeComments Off on Nieuwe series in oktober2445

September kan er op de valreep nog wel hysterisch een paar zonnige dagen uitpersen, maar de dagen worden al korter en voordat we het weten zitten we ‘s avonds met twee coltruien en een dekentje op de bank. Dat zijn sombere vooruitzichten, ware het niet dat er de komende maanden vanaf de Klippan allerlei moois gekeken kan worden. Wat dacht je hiervan…

Westworld (HBO, 2 oktober)
Westworld gaat over een futuristisch pretpark vol robots, waar volwassenen ongegeneerd hun fantasieën uit kunnen leven. Nee, niet dát soort fantasieën. Stelletje viespeuken! Voor even leven als een onoverwinnelijke ridder te paard of een onnavolgbare gun slingende cowboy, dat werk. Onschuldig. Als door een fout in het systeem de robots op hol slaan, zijn de cowboytoeristen hun leven niet meer zeker en moeten ze zien te overleven in een wereld waar iedereen het op hun scalp heeft voorzien. Spannend!

 

No Tomorrow (The CW, 4 oktober)
Dat je denkt op Tinder de man van je dromen geswiped te hebben, blijkt ie niet helemaal honderd. Zweetvoeten , snurken of iets te vaak bellen met z’n moeder valt nog wel door de vingers te zien, maar hokken met iemand die denkt dat de aarde over acht maanden zal vergaan?

 

Frequency (The CW, 5 oktober)
Vrouw praat in d’r schuur via een oud bakkie met haar criminele vader in een andere tijdsdimensie. Ja luister, ik heb dit ook niet bedacht. Breakie breakie, over.

 

Divorce (HBO, 9 oktober)
Sarah Jessica Parker heeft, tussen het shoppen voor staafmixers bij de Blokker door, eindelijk tijd gezien om na 12 jaar haar rentree te maken bij de Home Box Office. In Divorce gaat ze proberen te scheiden van een man. Dat zal wel weer een puinhoop worden, anders heb je daar geen acht afleveringen voor nodig.

 

Insecure (HBO, 9 oktober)
Ze was op het internet al een tijdje The Awkward Black Girl, maar nu mag Issa Rae ook op tv een potje ongemakkelijk gaan lopen doen. Ze geeft ons een kijkje in het dagelijks leven van de donkere vrouw in L.A. Bereid je dus maar voor op veel “No, you can not touch my hair.” en “No, I don’t know every Wu-Tang Clan song by heart.”.

 

American Housewife (ABC, 11 oktober)
ABC is over het algemeen natuurlijk stom, maar met Modern Family hebben ze er één die onze goedkeuring best mag wegdragen. Toch? American Housewife is misschien een soort Modern Family 2.0. Heel misschien. Waarschijnlijk helemaal niet, maar misschien wel.  Een beetje. Misschien.

 

Channel Zero (SyFy, 11 oktober)
Ben geen fan van de zender SyFy en horror is nou ook niet bepaald mijn favoriete genre, maar de trailer van Channel Zero is er wel één om lekker de hele buurt van bij elkaar te schreeuwen. Als volwassenen met alle lichten aan slapen, omdat ze een uurtje tv hebben gekeken. Dat werk. Het zou zomaar kunnen gaan gebeuren bij mij thuis.

 

Falling Water (USA Network, 13 oktober)
Drie mensen komen er langzaam maar zeker achter dat ze alle drie één specifiek gedeelte dromen van dezelfde droom. Aanwijzingen uit de verschillende dromen moeten hen helpen problemen in hun dagelijks leven op te lossen. Aan wat voor drugs zitten die serieschrijvers tegenwoordig en waar kan ik het bestellen?

 

Goliath (Amazon, 14 oktober)
Billy Bob Thornton zit hierin! Billy Bob Thornton zit hierin! Hij speelt een washed up lawyer die een belangrijke rechtszaak in z’n maag gesplitst krijgt met alle gevolgen van dien. Spannônd!

 

Eyewitness (USA Network, 16 oktober)
Het bekende “we-zijn-getuigen-geweest-van-één-of-andere-moord-en-nu-weten-we-niet-wat-we-met-dat-geheim-aan-moeten-en-nu-zitten-de-daders-ook-nog-eens-achter-ons-aan” verhaal, maar dat zijn vaak de lekkerste verhalen om hangend op de bank weg te bingen.

 

Berlin Station (Epix, 16 oktober)
Tuurlijk, nog een nieuw platform die haar eigen series de wereld in gaat slingeren. Dat kan er ook nog wel bij. Iets met een spion in Berlijn. Je krijgt het van de trailer niet meteen heel erg warm, maar iedereen verdient een kans.

 

Graves (Epix, 16 oktober)
Nick Nolte is president Graves, ex-president Graves. Twintig jaar nadat hij de deur van ‘t Witte Huis achter zich dicht heeft getrokken realiseert hij zich dat hij er tijdens zijn termijnen als president een puinhoop van heeft gemaakt. Dat moet rechtgetrokken worden. Linksom of rechtsom.

 

Chance (Hulu, 19 oktober)
Is er zoiets als te veel televisie met Hugh Laurie in de hoofdrol? Ik dacht het niet. Daarom is het ook goed nieuws dat Hulu hem weer heeft weten te strikken voor hun nieuwe serie Chance. Geen idee waar hij precies over gaat, maar Hugh zit erin, dus ik maak me geen enkele zorgen.

 

The Young Pope (HBO/Sky/Canal+, 21 oktober)
Met Jude Law en Diane Keaton hebben weer twee grote acteurs de weg richting serieland weten te vinden. Lijkt mij goed nieuws. Net zulk goed nieuws als dat HBO, Canal+ en Sky de krachten bundelen om deze serie over het leven van de eerste Amerikaanse Paus uit de grond te stampen. Wie The Borgias zag weet dat dit smullen met een hoofdletter W wordt.

 

Good Girls Revolt (Amazon, 28 oktober)
Het is een soort Mad Men, maar dan bij een nieuwsblad. Het is girlpower eind jaren ’60. Het is styling om de vingers bij af te likken. Het is er één om in de gaten te houden. Denk ik.

 

People Of Earth (TBS, 31 oktober)
Eerder dit jaar kwam TBS uit het niets met The Detour en die was verrassend grappig. Nu hebben ze People Of Earth, waarin een reporter langsgaat bij allemaal mensen die zeggen ontvoerd te zijn geweest door aliens en ook dat ziet er best funny uit. Komedies zijn altijd lastig, maar dit zou er best weer één kunnen zijn. Zou.

 

Jullie zien het al, genoeg te doen dit najaar. Haal de wokkels dus maar alvast in huis, er gaat veel op de bank gehangen worden. Door mij wel in ieder geval.

sharing is caring

 

 

Related Posts

Comments are closed.