Nieuwe Series In September

by • August 28, 2016 • HomeComments Off on Nieuwe Series In September2654

Als Matthijs van Nieuwkerk met zijn zongebruinde porem na een windstilte van een aantal weken weer dagelijks rond een uur of acht tevreden op tafel trommelt, dan weet je dat het nieuwe televisieseizoen is begonnen. Ook aan de andere kant van de plas trappen ze weer af en dat betekent nieuwe series. Nieuwe slechte series – waarschijnlijk vooral veel nieuwe slechte series – maar vast en zeker ook een paar lekkere smullers. Omdat ik een vrij uurtje heb en leef om jullie te pleasen, heb ik wat potentiële smullers op een rijtje gezet.


Victoria
(ITV, 28 augustus)

Het is nog even wachten op The Crown van Netflix, maar tot die tijd kun je bij ITV met Victoria ook al helemaal los op het Britse koningshuis. Voor iedereen die lekker ging op kostuumdrama’s als Versailles en The Tudors is dit er volgens mij één om even in de gaten te houden.

 

The Collection (Amazon, 2 september)

Fashion victims opletten! In het Parijs van net na de Tweede Wereldoorlog proberen twee broers de nieuwe Christian Dior te worden. Dat is natuurlijk vragen om problemen en daar heeft Amazon een serie van gemaakt. Interessant!

 

Harley & The Davidsons (Discovery Channel, 5 september)

Hij bracht in Game Of Thrones het hoofd van Khaleesi al op hol, perste in Treme heerlijke blues uit z’n vingertoppen, deed ook nog wat in Orphan Black en gaat nu shinen in een miniserie over opgevoerde brommers, Michiel Huisman. Mannen gaan ‘m kijken voor de brullende cc’s en vrouwen… Ja, we weten heus wel waarom vrouwen ‘m gaan kijken en geef ze eens ongelijk.

 

Atlanta (FX, 6 september)

Misschien ken je ‘m als Childish Gambino, misschien ken je hem als Troy in Community, misschien heb je geen idee wie Donald Glover is en vind je dat ik gewoon even tot de kern van de zaak moet komen, kan allemaal. Donald gaat zijn rappende neef vertegenwoordigen in de meedogenloze wereld van platenbazen en muziekstations. Zo. Persoonlijk kijk ik dus het meest uit naar deze.

 

Queen Sugar (OWN, 6 september)

Dit is het tweede konijn uit Oprah Winfrey d’r hoge hoed. Haar zender OWN kwam eerder dit jaar al met het licht tegenvallende familiedrama Greenleaf en nu is Queen Sugar aan de beurt. Benieuwd of die de score op 1-1 kan brengen.

 

Better Things (FX, 8 september)

Ik vind komedies van FX vaak goed. Better Things is een komedie en Better Things is van FX, dus dan kun je de optelsom zelf wel maken.

 

One Mississippi (Amazon, 9 september)

Bosch, Transparant, The Man In The High Castle… Amazon is zo langzamerhand een serieuze speler op de seriekoekeloermarkt aan het worden en dat juichen wij toe. Toch? One Mississippi wordt weer een heerlijke tragikomedie waar Louis C.K. zich ook nog een beetje mee heeft lopen bemoeien. Lijkt mij voldoende reden om ‘m een kans te geven.

 

Quarry (Cinemax, 9 september)

Zin in deze. Zoveel zin in deze. Vietnamveteraan komt terug in een wereld die in niks lijkt op de wereld die hij jaren daarvoor achterliet. En wat doe je als je een beetje detached raakt van je omgeving? Dan sla je aan het moorden! Ja, tuurlijk! Lekker! Spannend! Murderen met je donder!

 

High Maintenance (HBO, 16 september)

Ben niet per se fan iedere komedie die HBO uitbrengt, maar deze speelt zich af in New York en New York is fantastisch. Als de personages die de wietverkopende hoofdrolspeler net zo kleurrijk zijn als de stad waarin ze leven, dan kan dit er best één worden. Kan. Hoeft natuurlijk niet.

 

This Is US (NBC, 20 september)

Nog nooit keken er zoveel mensen op Facebook naar een trailer als naar die van This Is Us. Het verhaal over vreemden wiens paden kruisen is blijkbaar iets wat de kijker dat warme, tintelende gevoel geeft waar we op Tinder allemaal zo hard naar opzoek zijn. Of zoiets. Het blijft natuurlijk NBC (lees: waarschijnlijk sentimentele bagger), maar zoveel mensen kunnen het toch niet bij het verkeerde eind hebben? Aan de andere kant… Alle concerten voor De Toppers verkopen ook ieder jaar weer uit.

 

MacGyver (CBS, 23 september)

Deze heb ik er alleen maar even bijgezet, omdat dit natuurlijk je reinste godslastering is. Ik neem aan dat wij hier allemaal over genoeg gezond verstand beschikken om deze lekker links te laten liggen. Wat denken ze wel niet. Hetzelfde geldt overigens voor de serievarianten van The Exorcist en Lethal Weapon die deze maand ook uitkomen. Kappen met die onzin.

 

Crisis In Six Scenes (Amazon, 30 september)

Zes keer een half uur Woody Allen. Je moet er zin in hebben. Dat is dus zonder ‘maar’. Miley Cyrus zit er ook in. Het verhaal gaat dat ze speciaal voor deze serie al haar kleren aanhoudt. Over complete toewijding gesproken…

 

Luke Cage (Netflix, 30 september)

Als je Like It Raw van Ol’ Dirrrty Bastard in je trailer hebt, dan ben ik op voorhand al verkocht. Luke Cage is Netflix’ volgende superheld in het vierluik Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist. Ditmaal wordt Harlem onveilig gemaakt en dat juich ik van harte toe. Hoe onveiliger hoe beter.

sharing is caring

 

 

Related Posts

Comments are closed.