Normal People

by • May 7, 2020 • 7, Ellende, Gewoon Leuk, Home, SeriesComments Off on Normal People1899

Terwijl Trump de grenzen sluit en het protectionisme nieuw leven inblaast, gaan Amerikaanse zenders juist steeds vaker op zoek naar interessante samenwerkingen buiten de eigen landsgrenzen. En niet zonder succes. Zo gaven HBO en Sky Atlantic ons afgelopen jaar het huiveringwekkende Chernobyl, was Patrick Melrose de liefdesbaby van datzelfde Sky en Showtime en hebben Hulu en de BBC nu de handen ineengeslagen voor de verfilming van Sally Rooney’s alom geprezen boek Normal People. Ook deze keer blijkt één plus één drie te zijn en dat heeft een serie opgeleverd waar je prima een avondje of twee mee aan de slag kunt.

 

Eindeloze parendans
Connell Waldron is een lieve, ietwat ongemakkelijke, introverte jongen. Hij is een soort Vesuvius van opgekropte emoties en gedachten die maar niet tot uitbarsting wil komen. Zonde, want Connell is een slimme gast die – als hij eenmaal besluit te praten – doorgaans redelijk zinnige dingen zegt. De enige bij wie hij een beetje lijkt te ontdooien is zijn niet al te populaire klasgenoot Marianne Sheridan. Marianne is direct, uitgesproken en enigszins hautain en dat zorgt voor weinig uitnodigingen voor feesten en partijen. On the down low beginnen de twee aan een parendans waar maar geen einde aan lijkt te komen. Het is een (doodvermoeiend) spel van aantrekken en afstoten. Iedere keer als je denkt, nu gaan ze hun namen voor de eeuwigheid in een driehonderdjarige eik krassen, zorgen persoonlijke issues weer voor een kink in de kabel.

Konijnen
Normal People is een romantisch drama wat doet terugdenken aan die tijd dat je zelf een onhandige negentienjarige was die niet wist wat ie met al z’n emoties en gierende hormonen aan moest. Beetje vol zelfmedelijden op je kamertje weemoedig voor je uit staren met You’re Always On My Mind op repeat, omdat je verkering – tijdens een lang weekend Center Parcs met vriendinnen – besloot te bekken met de jongen van de fietsverhuur. Dat werk. Het zit ook ramvol seks. Ik heb sinds het eerste seizoen van The Girlfriend Experience niet meer zoveel veel naakt in een serie gezien. Zelfs Game Of Thrones bijt hier de tanden op stuk. Connell en Marianne lijken wel een stel konijnen. Je zou bijna onzeker worden over de staat van je eigen libido. Bijna dan, hè?! Verder is het gewoon het klassieke verhaal van een ingewikkelde liefde tussen twee mensen uit verschillende milieus, maar dan in een lekker hedendaags jasje. Prima voer voor zelfbenoemde amateurpsychologen ook. Je kunt op het gedrag van Connell en Marianne namelijk wel wat wilde theorieën loslaten. Probeer bij het zien van Marianne’s beslissingen maar eens níét ‘daddy issues‘ te mompelen. Onmogelijk. Al met al heeft Normal People dus best veel body – no pun intended – en dat is best opmerkelijk voor een serie waarin eigenlijk niet zo heel veel gebeurt. Lekker serietje om te kijken en een paar weken later weer te vergeten.

Hulu en de BBC
– 2020 – 2020
– 1 seizoen
– Verhaal van een eindeloze parendans
– 30 minuten per aflevering

 

 

 

 

 

Related Posts

Comments are closed.