Peacemaker

by • February 14, 2022 • 7, Gewoon Leuk, Home, SeriesComments Off on Peacemaker1106

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ga persoonlijk nogal lekker op antihelden. Onuitstaanbare egotrippers met een heel klein hartje behoren tot mijn favoriete personages. Wie heeft er nou geen zwak voor dat hysterisch hoge piepstemmetje van George Costanza, de grenzeloze grootheidswaan van Ari Gold en het onzekere narcisme van Louis Litt? Karakters met een goeie deuk of kras blijven toch de leukste en daarom is het goed nieuws dat ook HBO Max zo’n exemplaar in het zonnetje zet. Moest hij in The Suicide Squid de spotlichten nog delen met de rest van de crew, in Peacemaker heeft antiheld Christopher Smith het hele podium voor zichzelf. Gelukkig maar, want zijn opgeblazen ego neemt nogal wat ruimte in beslag.

 

Peacemaker
Christopher Smith a.k.a. Peacemaker is het schoolvoorbeeld van een onzekere jongen die zijn onzekerheid probeert te maskeren door in de sportschool allemaal zware dingen op te tillen. De opgepompte kleerkast wil niks liever dan zijn racistische redneck vader trots maken. Een vrij kansloze missie, want Christopher is de zoon die zijn vader nooit had willen hebben. De enige op wie Christopher altijd kan terugvallen is Vigilante, een sociopathische burgerwacht met een ongezonde obsessie voor alles wat met Peacemaker te maken heeft. Wanneer de wereld opeens wordt geteisterd door een hardnekkige vlinderplaag, worden de twee gerekruteerd voor een nogal houtje-touwtje geheime operatie van de overheid. Peacemaker, Vigilante, een breed assortiment vuurwapens en geen toezicht van officiële veiligheidsinstanties, dat is natuurlijk vragen om problemen.

 

Fragiele boomers opgelet
James Gunn – eerder ook al de man in de regisseursstoel van The Suicide Squad – omschrijft Peacemaker als een hufterige versie van Captain America. Hij is narcistisch, tactloos en bij vlagen volslagen clueless. Wie The Boys keek zal er ongetwijfeld ook trekjes van het onuitstaanbare personage Homelander in herkennen. Qua humor – en gewelddadigheid – heeft Peacemaker ook wel wat weg van de super(anti)heldenserie van Amazon. Het is het type humor waar muffe ICT-ers en gasten die knetterstoned op de bank liggen hardop om moeten lachen. Het is zo flauw dat je er soms bijna simpel van wordt. Peacemaker is doorspekt met grensoverschrijdende, politiek incorrecte grappen die genadeloos worden afgestraft. Fragiele boomers die elke gelegenheid aangrijpen om te jammeren dat je tegenwoordig niks meer mag zeggen, moeten deze dus maar laten voor wat ie is. De zorg is net een beetje aan het bekomen van corona en dan zitten ze daar in het ziekenhuis natuurlijk niet te wachten op een afgeladen eerste hulp vol hyperventilerende zestigplussers met een gevaarlijk hoge bloeddruk.

HBO Max
– 2022 – 2022
– 1 seizoen
– De avonturen van je nieuwe favoriete antiheld
– 40 minuten per aflevering

 

 

 

Related Posts

Comments are closed.