Peaky Blinders

by • September 29, 2013 • 8, Arthouse, Series, Spannend, ToenComments (0)4533

Terwijl Nucky Thompson aan de Amerikaanse kust met ijzeren vuist regeert, neemt Thomas Shelby in Birmingham even de touwtjes stevig in handen. Als je goed ging op Boardwalk Empire, dan moet je zo ontzettend heel erg een potje flink enorm Peaky Blinders kijken.

Het recept is eigenlijk hetzelfde. Het zijn the roaring twenties. De kruitluchten van de Eerste Wereldoorlog trekken langzaam op en iedereen probeert zijn leven, of wat daar van over is, weer een beetje in gang te trekken. Ook de sterke arm der wet moet de boel weer op orde zien te krijgen en Thomas Shelby en zijn gang maken maar al te graag gebruik van dit machtsvacuüm (kijk die Gumstarr dure woorden gebruiken).

Liefde voor de styling, de sfeer en het soms wat rauwe acteerwerk. Heel veel meer is er niet nodig om een serie prettig te maken. Nou ja, oogverblindende life guards die in slow motion over het strand rennen misschien, maar Birmingham ligt niet aan de kust dus dan houdt het snel op. In je rooie badpak door de straten van Birmingham rennen is ook weer zoiets.

Gumstarr Scores 8+

BBC
– 2013 – 2022
– Gangs of New York, maar dan niet in New York, zeg maar.
– 6 seizoenen
– 50 minuten per aflevering

sharing is caring

 

 

Related Posts

Comments are closed.