Power

by • August 17, 2014 • 7, Ellende, SeriesComments Off on Power4472

Dat hele schoenmaker-blijf-bij-je-leest heeft blijkbaar nog niet de voordeur van 50 Cent bereikt, anders had hij ‘s ochtends bij het tandenpoetsen wel in de spiegel gekeken en gedacht: Ik hou het wel lekker bij de soundtrack en het maken van de serie moet ik misschien maar aan iemand anders overlaten. ‘Power’ voelt bij vlagen dan ook een beetje als die soapies die samen een album opnamen, omdat “muziek altijd al een echte passie van ze was”. Onnodig, pijnlijk en vooral een blijk van complete zelfoverschatting. Vind ik dan.

 

Cliché op cliché op cliché
Eigenlijk kijk je naar een acht afleveringen durende videoclip met alle clichés die je over het gangsterbestaan op kunt lepelen. Een meedogenloze poederdealer in Italiaans krijtpak met een vrouw die zijn inkomsten direct omzet in Hermès tassen en Manolo Blahniks. Een nachtclub die hij als dekmantel gebruikt om al dat criminele geld wit te wassen. En dat onschuldige meisje dat valt voor zijn charmes zonder te weten hoe de vork daadwerkelijk in de steel zit. Het zit er allemaal in.

Cliché dus
‘Power’ is bij lange lange lange na niet Romanzo Criminale of The Wire. Daar is het simpelweg niet rauw en ‘echt’ genoeg voor. Zie het als dat voorbijlopende meisje met platinum blond lang haar, veel te grote tetten en even zo kort rokje. Een cliché, maar toch leuk om even naar te kijken. Even snel. Of is dit weer seksistisch?

Starz
– 2014 – 2019
– 6 seizoenen
– Wat er gebeurt als je 50 Cent een serie laat maken.
– 50 minuten per aflevering
sharing is caring

 

 

 

Related Posts

Comments are closed.