Real Humans A.K.A. Äkta Människor

by • September 25, 2013 • 7, Arthouse, Onwaarschijnlijk, SeriesComments (0)4072

De tv-industrie in Scandinavië is net de knapzak van Douwe Dabbert; bodemloos en er komen alleen maar mooie spullen uit. Real Humans kan gewoon weer in ‘t rijtje Borgen, Forbrydelsen, Bron|Broen.

Worden wij enthousiast van ‘t idee dat we straks samenleven met nauwelijks van mensen te onderscheiden robots die alle klussen voor ons doen waar we zelf geen zin in hebben? Een beetje zoals de Polen, alleen moet je ze dan om de zoveel uur opladen. Zouden we verliefd op ze kunnen worden en ze de vrijheid geven om een eigen leven te leiden? Dat soort vragen dus in Real Humans. Leuk wel.

 

Op z’n Engels
Mocht je dat Ikea-kastje naast de bank al wel genoeg Zweeds in je huiskamer vinden, dan bieden AMC en Channel 4 de uitkomst. Speciaal voor de mensen die een broertje dood hebben aan al dat Scandinavische kijkgeweld hebben zij de boel in een Brits-Amerikaanse verpakking gehesen. Humans is qua verhaallijn niet voor de volle 100% hetzelfde als Real Humans, maar in grote lijnen zit je nagenoeg naar dezelfde serie te kijken…

SVT
– 2012 – 2014
– “Denk jij dat dit over 20 jaar kan?”, sci-fi, scandinavisch
– 2 seizoenen
– 60 minuten per aflevering

 

 

Related Posts

Comments are closed.